Renoveren? Pak ook je verwarmingssysteem aan!

Renoveren? Pak ook je verwarmingssysteem aan!

Mis de boot niet als je gaat renoveren. Investeren in een duurzaam verwarmingssysteem loont namelijk meer dan de moeite. Dit zijn de voordelen.

Energie-efficiëntie is een brandend actueel thema. Mis dan ook de boot niet als je gaat renoveren. Investeren in een duurzaam verwarmingssysteem loont. Je zult snel merken dat je oude ketel vervangen heel wat voordelen oplevert.

Weg met verouderde kachels

Vergeet een open haard, gas-, hout- of kolenkachel of een mazoutketel. Die manieren van verwarmen verbruiken veel energie, hebben een laag rendement en kun je niet meer van deze tijd noemen. Je zou versteld staan hoeveel huiseigenaars hun oude kachel nog moeten laten vervangen door een hedendaags en duurzaam verwarmingssysteem.

Zeg ja tegen een nieuw verwarmingssysteem

Als je je woning renoveert, maar je verwarmingsinstallatie ongemoeid laat, zou dat een enorme gemiste kans zijn. Een ingrijpende renovatie is namelijk hét moment bij uitstek om komaf te maken met een verouderde en weinig duurzame verwarmingsketel.

Verwarm je nog op stookolie of gas? Dan is het dringend tijd die te vervangen. Anno 2016 is het logisch dat duurzaamheid en ecologie voorop staan bij de keuze van een verwarmingssysteem.

Belangrijke voordelen

Als je bij de renovatie van je woning kiest voor een duurzaam verwarmingssysteem[1] , dan zit je voor tientallen jaren goed. Nu investeren is een slimme keuze.

●     Je bespaart: doordat je met een hedendaags verwarmingssysteem veel efficiënter verwarmt, bespaar je flink op energie. Je investering kun je dan ook snel terugverdienen.

●     Je woning stijgt in waarde: met een toekomstgericht verwarmingssysteem is je woning in één klap een stuk meer waard op de immomarkt.

●     Je geniet van ultiem comfort: je bespaart op energie, maar niet op comfort. Zowel in de winter als in de zomer heerst er binnenshuis een aangename temperatuur.

●     Je draagt bij aan een duurzaam milieubehoud: door geen of minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, neem je je verantwoordelijkheid op voor de toekomstige generaties.

Vraag premies aan als je gaat renoveren

Tijdens een renovatie een nieuw verwarmingssysteem installeren, vraagt natuurlijk een extra investering, maar gelukkig kun je een beroep doen op heel wat premies van het gewest of van je netbeheerder. Het loont zeker de moeite om na te gaan voor welke energiepremies je allemaal in aanmerking komt.

Vanaf 2017 komt er in Vlaanderen trouwens een nieuwe premie [1] bij: als je samen met negen andere buren energiebesparend renoveert kun je bovenop de andere premies nog eens maximaal 400 euro terugbetaald krijgen.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...