Deze verwarmingsketel is zijn investering ruim waard!

Deze verwarmingsketel is zijn investering ruim waard!

Ben je op zoek naar een alternatief voor je gasketel? Dan is de Daikin Altherma Hybride warmtepomp een aanrader!

De voordelen op een rijtje:

●     2-in-1: een warmteketel en een warmtepomp

●     Milieuvriendelijk, energiezuinig en kostenbesparend

●     Eenvoudige installatie en lage montagekosten 

De Vlaming en groene energie

Meer dan tweederde van de ondervraagden gelooft dat we binnen vijftig jaar enkel nog hernieuwbare energie gebruiken. De Vlaming vindt groene stroom dus belangrijk. Toch aarzelen velen om zonnepanelen te installeren. De investering zou te groot zijn, hun dak ongeschikt of het overheidsbeleid te ongunstig.

Een warmtepomp en gascondensatieketel in een!

Een hybride warmtepomp combineert de voordelen van een gascondensatieketel met die van een warmtepomp. Terwijl de ketel warmte haalt uit gas en condensatie, haalt de pomp haar energie uit de natuur. Het beste van twee werelden. Terwijl de buitenunit warmte onttrekt aan de buitenlucht, verwarmt de ketel in de binnenunit de radiatoren en je sanitair water. 

Milieuvriendelijke en energiezuinige verwarmingsketel

De hybride warmtepomp is een kostenbesparend systeem met een lage CO2-emissie en laag energieverbruik. Bovendien gaat bij de omzet van brandstof in bruikbare warmte geen hitte verloren.

Het systeem levert zo’n 35% en 30% rendement voor respectievelijk je woonstverwarming en je sanitaire warmwaterproductie. Je verbruikt minder gas, hebt gegarandeerd onmiddellijk warm water wanneer je het nodig hebt en spaart geld uit.

Hoe? Naargelang de behoeften van de bewoners wisselt het systeem tussen beide technologieën. Indien nodig, worden beide systemen simultaan ingeschakeld. De intelligente unit selecteert autonoom de meest energiezuinige energiebron: de warmtepomp, de gasketel of beide. Dit doet ze afhankelijk van de buitentemperatuur, de energiebehoefte en de gangbare gas- en/of elektriciteitsprijzen. Wil je de waterverwarmingskosten extra drukken, dan kan je het warmwatersysteem ook op Daikin zonnepanelen aansluiten.

Eenvoudige installatie en lage montagekosten

Dankzij haar compacte afmetingen neemt de pomp weinig plaats in en is ze makkelijk te installeren. Ook de montagekosten zijn beperkt, gezien bestaande leidingen en radiatoren niet vervangen dienen te worden.

Daikin biedt een breed gamma aan warmtepompen aan. Meer info? Neem een kijkje op onze website of kom eens langs in onze winkel!