Skip to main content

Warmtepomp cv: een warmtepomp aansluiten op je centrale verwarming

Warmtepompen zijn duurzame energiesystemen die energie uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht omzetten in bruikbare warmte. Deze warmte kan je gebruiken om je woning te verwarmen en om voor sanitair warm water te zorgen. De meest geavanceerde warmtepompen kan je zelfs aansluiten op de centrale verwarming.

Warmtepompen: duurzame verwarming

Warmtepompen vormen een uitstekend alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. Om te beginnen heeft een warmtepomp een bijzonder laag energieverbruik.. Dat komt omdat er alleen elektriciteit nodig is om de compressor aan te drijven die de warmte door drukverhoging op een hoge temperatuur brengt.    

Een warmtepomp is een heel milieuvriendelijke oplossing. Op het gebied van CO2-uitstoot gooit dit toestel hoge ogen. Het stoot tot 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, 40% minder dan een gasketel en 30% minder dan een condensatieketel. Met een warmtepomp kan je je woning dus duurzaam verwarmen. 

Warmtepompen en centrale verwarming

Meestal vereist de aanleg van een warmtepompsysteem in een bestaande woning een redelijk grote verbouwing. De gewone cv radiatoren moeten immers vervangen worden door een systeem voor lage temperatuurverwarming. 

Gelukkig hoeft dat niet altijd. Tegenwoordig zijn er nieuwe warmtepompsystemen die ook op hoge temperatuur kunnen werken en dus op de bestaande radiatoren aangesloten kunnen worden. Lucht/water warmtepompen kunnen bijvoorbeeld warmte uit de buitenlucht onttrekken en dit afgeven aan het water in het centrale verwarmingssysteem. Water/water warmtepompen onttrekken warmte uit de bodem, groter of het oppervlaktewater en geven dit af aan de cv installatie. 

Daikin Altherma Hybride

De Daikin Altherma Hybride is een lucht/water warmtepomp die een cv- ketel combineert met een warmtepomp. Het rendement van deze speciale warmtepomp cv zou op jaarbasis tot 35% hoger liggen dan een traditionele hoge rendementsketel. Dat komt omdat Daikin bij deze warmtepomp een speciale dubbele warmtewisselaar geïntegreerd heeft waarin de afvoergassen optimaal en continu gecondenseerd worden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !