Skip to main content

Welke airco-systemen zijn er?

Er bestaan heel wat verschillende airconditioningsystemen, elk met hun specifieke eigenschappen. Voor particulieren en in kleine kantoren zijn dit de meest gebruikte systemen:

 • Een split-systeem: bestaat uit een binnen- en een buitenunit en is ideaal om één kamer te verkoelen. 

 • Een multsplitsysteem: bestaat uit één buitenunit met meerdere binnenunits, zodat je verschillende ruimtes kunt koelen.

 • Een mobiele airco: we onderscheiden hierbij een makkelijk verplaatsbare monoblock airco en een splitsysteem, waarbij de binnen- en de buitenunit via buizen met elkaar verbonden zijn. 

Gerelateerde vragen & antwoorden

 • Welke airco-systeem moet ik kiezen?

  Er bestaan heel wat verschillende airconditioningsystemen, elk met hun specifieke eigenschappen. Voor particulieren en in kleine kantoren zijn dit de meest gebruikte systemen: een split-airco, een multisplit-airco en een mobiele airco
 • Kies ik het best een airco met of zonder buitenunit?

  Airco’s zonder buitenunit of mobiele airco’s kunnen handig zijn als je echt geen plaats hebt om een buitenunit te installeren, maar ze hebben ook veel nadelen. Voor een optimaal comfort kies je beter een airco met buitenunit: een splitairco. Afhankelijk van het aantal binnenunits kun je daar één of meerdere kamers mee koelen én verwarmen.
 • Kan ik met een airco ook verwarmen?

  Met Daikin airco-oplossingen kan je ook verwarmen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !