coronavirus (SARS-CoV-2)

De streamertechnologie van Daikin inactiveert meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

Streamertechnologie en het coronavirus

Daikin bevestigt de doeltreffendheid van zijn gepatenteerde streamertechnologie, die meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) met succes heeft geïnactiveerd nadat het 3 uur lang werd bestraald.

De studie is uitgevoerd door Daikin Industries Ltd in samenwerking met professor Shigeru Kyuwa van de afdeling Biomedische Wetenschappen van de Universiteit van Tokio en een onderzoeksgroep onder leiding van professor Shigeru Morikawa van de afdeling Microbiologie aan de Okayama Wetenschapsuniversiteit.

Streamer

Experimentele resultaten

Het onderzoeksteam heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen gedurende 3 uur werden bestraald met Flash Streamer-technologie van Daikin.

Uit de resultaten van dit experiment is gebleken dat:

  • de Flash Streamer-ontlading na 1 uur bestraling 93,65 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd

  • de Flash Streamer-ontlading na 3 uur bestraling 99,97 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd

Bron: “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” geredigeerd door Shigeru Morikawa, afdeling Diergeneeskunde, cursus Microbiologie, Okayama University of Science
Virusoverlevingsgrafiek covid19

De hier beschreven tests hebben alleen betrekking op de gepatenteerde Streamertechnologie. De effecten van producten met Streamertechnologie kunnen afwijken van de effecten in de werkelijke gebruiksomgeving. Raadpleeg voor meer informatie over Daikin-producten met Streamertechnologie de relevante productinformatie.

Over Streamertechnologie

Streamertechnologie werd in 2004 door Daikin ontwikkeld en voert een oxidatieve ontbinding van schadelijke stoffen uit. De Streamer zorgt voor een soort plasmaontlading met een innovatieve luchtzuiveringstechnologie die stabiel hogesnelheidselektronen genereert.

De capaciteit bij oxidatieve ontbinding is veel hoger dan bij conventionele plasmaontlading (gloeiontlading). Bovendien hebben deze snelle elektronen, in combinatie met luchtcomponenten, een vermogen tot krachtige oxidatieve ontbinding die voortdurend geuren, bacteriën en binnenluchtvervuilende stoffen zoals formaldehyde verwijderen.

Verwante artikels

Bloem die pollen produceert

Schone, frisse, gezonde lucht zonder pollen met Daikin

Ontdek hoe u uw familie kunt beschermen tegen pollen en een schonere, gezondere en frissere lucht kunt ervaren met luchtreinigers van Daikin.

RT_p1_1-header.jpg

Vervangingstechnologie

FTXJ-MS_01_web.jpg

5 zaken om rekening mee te houden tijdens het kopen van een airconditioner

Koop de juiste airconditioner voor u. 5 tips voor een goede investering.