Skip to main content

Wat is de optimale koelcapaciteit van uw unit?

Bij het beslissen hoe krachtig uw airconditioner moet zijn, is het oppervlak van uw kamer vaak een doorslaggevende factor. Maar naast het oppervlak, zijn er nog veel andere zaken waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste capaciteit van uw airconditioner en om de juiste unit voor uw huis of gebouw te kiezen.

Welke factoren beïnvloeden de capaciteit van uw airconditioner?

Bij het kiezen van een airconditioningsysteem, is het belangrijk om de vereiste koelcapaciteit te bepalen. Een systeem met een te lage capaciteit kan teleurstellende resultaten leveren, terwijl een overgedimensioneerd systeem vaak te veel energie verbruikt voor de taak die uitgevoerd moet worden. De perfecte capaciteit bepalen is een kwestie van evenwicht – omdat naast het oppervlak van de kamer, er ander belangrijke factoren zijn die de kamertemperatuur beïnvloeden.

Isolatie

Het niveau van de isolatie van de kamer is erg belangrijk. Nieuwe residentiële gebouwen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat ze alleen extra koeling nodig hebben.

Aantal personen

Mensen genereren ongeveer 120W/h aan warmte. Het aantal personen dat de ruimte gebruikt, heeft dus een impact op de temperatuur. Zowel thuis als op kantoor.

Persoonlijke voorkeur

Dit is misschien net zo belangrijk, de ideale temperatuur is anders voor elke mens: sommigen hebben het graag koel, terwijl anderen het graag warm hebben - of iets daartussen.

Er moet met al deze factoren rekening gehouden worden tijdens het kiezen van de juiste capaciteit voor uw airconditioner.

Zonne-infiltratie

De voorbije jaren werden er vaak grote glaspartijen gebruikt in nieuwe gebouwen. Zelfs met zonwerende beglazing, stijgt de temperatuur wanneer de zon binnen schijnt.

Elektrische apparaten

We gebruiken meer en meer elektrische apparaten in onze huizen en kantoren. Computers, printers en fotokopieerapparaten staan in elke moderne omgeving en ze genereren veel warmte. Verlichting geeft ook veel warmte af.

Twee mensen die genieten van hun Daikin-airconditioner

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !