Skip to main content

Liège Office Center

Luik, BE

Een groots particulier project op toplocatie

Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Het project blink uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië.

 

bg-image

 

 

 

Tegenover het Guillemins-treinstation, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava, in Luik gaat het Liège Office Center zijn laatste fase in. Dit ambitieuze vastgoedproject ligt in de Guillemins-wijk die zich kenmerkt door de moderne architectuur en het nieuwe zakencentrum zal er zeker niet uit de toom vallen. De indrukwekkende gevel heeft de vorm van een grote glazen kubus van meer dan 30 meter hoog en trekt de aandacht van elke passant.

 

Een lage-energie zakencentrum

 

 

 

Dit lage-energie zakencentrum van 28.925 m² bestaat uit vier gebouwen van zeven tot tien verdiepingen. In deze gebouwen bevindt zich ondergronds een ruime parking met 175 parkeerplaatsen, op de gelijkvloers is er 1.432 m² handelsruimte voorzien en op de verdiepingen komen er kantoren, twaalf wooneenheden en een hotel met 102 kamers. Eigenaar van het gebouw is Ardent Group (Real Estate SA). Franki, behorend tot de Willemen Groep staat in voor de coördinatie van het project.

bg-image

Ibis hotel in gebouw C

bg-image

 

 

Doorheen alle fases van het project en in de keuze van de partners werd er steeds gedacht in termen van duurzaamheid. Als HVAC-partner voor gebouw C, werd bij Daikin aan de deur geklopt. In gebouw C zal het driesterren-Ibis Style Hotel zijn intrek nemen. De volledige accommodatie, inclusief de 102 kamers zullen een perfect binnenklimaat genieten dankzij de geïnstalleerde Daikin-technologieën. Op het dak van Gebouw C plaatste Daikin 277,5 kW vermogen voor Heating en Cooling in de vorm van VRV-toestellen. Daarnaast zorgen 3 Altherma hoge temperatuur warmptepompen, goed voor 85 kW, voor sanitair warm water.

 

 

Optimale comfort voor elke kamer

De hotelkamers worden uitgerust met ingebouwde plafondunits voor de verwarming en de koeling. Om elke logé het gewenste binnenklimaat te geven, zijn alle kamers uitgerust met het Madoka-besturingssysteem. Dit systeem garandeert dat de kamertemperatuur binnen comfortabele grenzen blijft om een optimaal comfort voor de gast te verzekeren. Deze gebruiksvriendelijke controller met aanraakbediening werd vorig jaar overigens bekroond met de iF design award en de Reddot Product Design Award voor zijn innovatieve ontwerp.

 

bg-image

"Very Good" BREAAM - certificaat

Mede dankzij de innovatieve en milieuvriendelijke technologie van Daikin ontving het Liège Office Centre het “Very Good” BREAAM- certificaat. BREEAM streeft naar duurzaamheid met behoud van comfort, veiligheid en gezondheid van gebruikers van panden.

bg-image

  

Meer weten

Andere referenties

 • Politie van de VAE

  Leveren van een koeloplossing voor een kantoorgebouw in de VAE

  Daikin leverde onlangs vier koelaggregaten voor het hoofdkwartier van de politie van de Emiraten, in de VAE. De koelaggregaten zullen worden gebruikt om via luchtbehandelingsunits in het grote gebouw koeling te bieden en de gebruikers van het gebouw een maximaal comfort te garanderen.
 • ziekenhuis in Oman

  Een ziekenhuis voorzien van een efficiënte, betrouwbare en compacte oplossing

  Daikin leverde onlangs een koelaggregaat voor een groot ziekenhuis in Oman. De capaciteit van het ziekenhuis werd uitgebreid met de opening van een nieuwe vleugel, waardoor een nieuw koelaggregaat in het HVAC-systeem moest worden geïntegreerd om te voldoen aan de grotere koelbehoefte van het gebouw. Voor dit project was het van cruciaal belang om een betrouwbare oplossing te vinden met geavanceerde technologie die perfect aan de behoeften van het ziekenhuis kon voldoen.
 • Koeling voor het High-Luminosity LHC-project bij CERN

  Daikin leverde onlangs 8 watergekoelde koelaggregaten aan CERN om koeling te voorzien voor het High-Luminosity LHC (Large Hadron Collider) project. Het doel van het High-Luminosity LHC-project is om de prestaties van de LHC te verhogen om het potentieel voor ontdekkingen na 2029 te vergroten. Het doel van het project is de geïntegreerde luminositeit te verhogen met een factor 10 boven de ontwerpwaarde van de LHC. Dat zal het verzamelen van een grotere hoeveelheid gegevens en waarnemingen van zeldzame processen mogelijk maken, aangezien de LHC door de verhoogde luminositeit krachtiger wordt.
 • Bank Nagelmackers

  Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.
 • VDS-Food

  VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.
 • C&A

  Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.
 • Wedkantoor Coral

  Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.
 • K-Way

  Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.
 • Leon's restaurant

  M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !