Scheoller Allibert

Liège Office Center

Luik, BE

Een groots particulier project op toplocatie

Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Het project blink uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië.

 

 

 

 

Tegenover het Guillemins-treinstation, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava, in Luik gaat het Liège Office Center zijn laatste fase in. Dit ambitieuze vastgoedproject ligt in de Guillemins-wijk die zich kenmerkt door de moderne architectuur en het nieuwe zakencentrum zal er zeker niet uit de toom vallen. De indrukwekkende gevel heeft de vorm van een grote glazen kubus van meer dan 30 meter hoog en trekt de aandacht van elke passant.

 

Een lage-energie zakencentrum

 

 

 

Dit lage-energie zakencentrum van 28.925 m² bestaat uit vier gebouwen van zeven tot tien verdiepingen. In deze gebouwen bevindt zich ondergronds een ruime parking met 175 parkeerplaatsen, op de gelijkvloers is er 1.432 m² handelsruimte voorzien en op de verdiepingen komen er kantoren, twaalf wooneenheden en een hotel met 102 kamers. Eigenaar van het gebouw is Ardent Group (Real Estate SA). Franki, behorend tot de Willemen Groep staat in voor de coördinatie van het project.

Ibis hotel in gebouw C

 

 

Doorheen alle fases van het project en in de keuze van de partners werd er steeds gedacht in termen van duurzaamheid. Als HVAC-partner voor gebouw C, werd bij Daikin aan de deur geklopt. In gebouw C zal het driesterren-Ibis Style Hotel zijn intrek nemen. De volledige accommodatie, inclusief de 102 kamers zullen een perfect binnenklimaat genieten dankzij de geïnstalleerde Daikin-technologieën. Op het dak van Gebouw C plaatste Daikin 277,5 kW vermogen voor Heating en Cooling in de vorm van VRV-toestellen. Daarnaast zorgen 3 Altherma hoge temperatuur warmptepompen, goed voor 85 kW, voor sanitair warm water.

 

 

Optimale comfort voor elke kamer

De hotelkamers worden uitgerust met ingebouwde plafondunits voor de verwarming en de koeling. Om elke logé het gewenste binnenklimaat te geven, zijn alle kamers uitgerust met het Madoka-besturingssysteem. Dit systeem garandeert dat de kamertemperatuur binnen comfortabele grenzen blijft om een optimaal comfort voor de gast te verzekeren. Deze gebruiksvriendelijke controller met aanraakbediening werd vorig jaar overigens bekroond met de iF design award en de Reddot Product Design Award voor zijn innovatieve ontwerp.

 

"Very Good" BREAAM - certificaat

Mede dankzij de innovatieve en milieuvriendelijke technologie van Daikin ontving het Liège Office Centre het “Very Good” BREAAM- certificaat. BREEAM streeft naar duurzaamheid met behoud van comfort, veiligheid en gezondheid van gebruikers van panden.

18042019-_MG_6822.jpg
 

  

Meer weten

Andere referenties

Bank Nagelmackers

Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.