Skip to main content

VDS-Food

Waver, België

VDS-Food Wavre vertrouwt op Daikin voor volledige koelinstallatie

Al meer dan 40 jaar is VDS-Food aanwezig op de Belgische markt. Ontstaan uit een pluimveebedrijf groeide het bedrijf gestaag waarna het in 2002 werd overgenomen door te huidige eigenaars: Stéphane Van de Moortele en diens echtgenote Paola De Lille. Sedert 2015 is ook dochter Astrid Van de Moortele deel van het familiebedrijf als gedelegeerd bestuurder. Zo’n zeven jaar geleden werd beslist het bedrijf uit te breiden met een extra vestiging in Waver. Door omstandigheden konden de werken pas in 2014 van start gaan. In het najaar van 2015 kon de Cash en Carry dan in gebruik genomen worden.

Het gebouw, in totaal zo’n 4.700m² groot, is uitgerust met heel wat vries- en koelinstallaties om het uitgebreide gamma gekoelde en diepgevroren voedingsproducten in onder te brengen. Gezien de omvang van de installaties (260 kW bij een verdampingstemperatuur van -10°C en 60 kW bij een verdampingstemperatuur van -35°C), zijn deze verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het energieverbruik. Het kwam er dus op aan hier een zo efficiënt mogelijk antwoord op te bieden.

Daikin ZEAS: ideale unit voor koelen of vriezen

De oplossing werd gevonden bij Daikin. De Daikin ZEAS-installaties bedienen zowel de koel- en vriesmeubels als de koel- en diepvriescellen met een verdampingstemperatuur vanaf -45℃ tot +10°C. ZEAS is gebaseerd op Daikin’s VRV (Variable Refrigerant Volume)-technologie voor een flexibel toepassingsgebied.

Vooral bij wisselende belasting leveren de units uitstekende prestaties en zijn hierdoor tot 30% zuiniger dan vergelijkbare systemen. De fluisterstille koel- en diepvriesoplossing voldoet aan de hoge vereisten inzake energierendement en past daarmee perfect in de duurzame bedrijfsvoering die de uitbaters van VDS-Food nastreven. 

Frequentie-gestuurde compressoren

De compacte Daikin ZEAS maakt gebruik van het efficiënte koelmiddel R410A en is voorzien van frequentie-gestuurde Scroll compressoren die zich aan de gevraagde koelcapaciteit aanpassen. Op die manier staat dit koelingssysteem garant voor een energiezuinige en optimale koeling. De frequentie gestuurde compressoren, draaien namelijk een groot deel van de tijd op deellast; zolang de gekoelde ruimtes op temperatuur blijven, is niet veel koelcapaciteit nodig en profiteert men van een hoog rendement. “Onder meer door gebruik te maken van deze Daikin installatie, is VDS-Food erin geslaagd het energieverbruik in Waver te halveren ten opzichte van de andere vestigingen in Brussel en Luik.”, stelt Stéphane Van de Moortele vast.

Aparte buitengroepen op het dak

Er wordt gewerkt met dertien aparte buitengroepen, die op het dak geplaatst zijn. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn de op het dak geplaatste groepen zodanig gepositioneerd dat ze dicht bij de koel- en vriesinstallaties staan.  Dit resulteert in een lagere installatiekost. Bovendien is er een kleinere koelmiddelinhoud per installatie nodig dankzij de beperkte afstand die de leidingen moeten overbruggen. Door de units verspreid op het dak te plaatsen, verdeelt men ten slotte de gewichtslast beter en dient men binnen geen technische ruimte te voorzien, wat gepaard gaat met een aanzienlijke plaatsbesparing en waardoor een nieuwe invulling van deze ruimte, zoals extra stockage, wordt mogelijk gemaakt.

100% betrouwbaar

De vries- en koelinstallaties (Arneg) zijn uitgerust met een geautomatiseerd bewakingssysteem dat de registratie van de werking en de temperatuur continu controleert. Bij de minste storing wordt de installateur meteen verwittigd. Dit vormt een zekerheid voor de klant dat de installatie steeds optimaal functioneert. Ook de eigenaar heeft zicht op de resultaten en de efficiëntie van de warmtepompen. 

Daikin installatiepartner

De volledige installatie werd uitgevoerd door firma Calis Projects uit West-Vlaanderen, die voor de winkelmeubelen samenwerkt met Crionovo, importeur van Arneg en voor de koelunits met de Zeas van Daikin. Als Daikin installatiepartner op het vlak van koeling beschikken zij over de nodige productkennis en ervaring in Daikin koelinstallaties. 

Toonaangevende commerciële en industriële koelingssystemen

Onze koelunits zijn ontworpen voor betrouwbaarheid en energierendement voor zowel kleine als grote commerciële toepassingen.

Onze warmterecuperatie- en invertertechnologieën verlagen uw energiekosten aanzienlijk. Koelunits van Daikin worden beschouwd als de beste in hun klasse voor commerciële koeling en zijn tot 50% energiezuiniger dan andere units. Dit hoge rendement zorgt voor een snelle terugverdientijd.

Betrouwbare werking

De samenstelling van elke Daikin-unit wordt uitgebreid getest in onze fabrieken. Onze koelunits worden met hun toonaangevende technologieën en ontwerpen beschouwd als de duurzaamste producten op de markt. Antiroestbehandelingen en een resistente behuizing zorgen voor een lange levensduur, zelfs in zware weersomstandigheden. Omdat koelsystemen essentieel zijn in uw bedrijf, hebben we grote serviceteams die onmiddellijk op elk noodgeval kunnen reageren.

Wees de F-gasregelgeving een stap voor

Koelunits van Daikin voldoen aan het nieuwste regelgevingsdoelstellingen inzake F-gas. Met geavanceerde technologieën is de totale verwarmingsimpact van onze koelunits kleiner voor een hoger energierendement en een kleinere ecologische voetafdruk.

Meer te weten

Andere referenties

 • Een uiterst efficiënte oplossing voor een woongebouw

  Dit woonproject werd uitgevoerd in het kader van de renovatie van een woongebouw waarbij energie-efficiëntie centraal stond.
 • ACTION

  Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.
 • ACTION

  De vestiging in Cloppenburg (Duitsland) is een voorbeeld van het minimalistische design en het ecologische bewustzijn die deze winkels zo aantrekkelijk maken voor shoppers. Daarbij hoort ook een comfortabel binnenklimaat dat zorgt voor een aangename omgeving om te shoppen.
 • Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

  Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.
 • Schoeller Allibert

  Op de industriezone Ravenshout in Beringen nam Schoeller Allibert recent een nieuwe productiehal annex kantoorruimte in gebruik. Bouwheer Blue Oceans XL verhuurt dit opmerkelijke, in beton opgetrokken, gebouw aan de producent van kunststof verpakkingen. Dankzij verschillende oplossingen (SWW-productie, ventilatiesysteem, warmterecuperatie…) uit het Daikin-portfolio op maat te combineren kwam een duurzaam en coherent HVAC-totaalconcept tot stand.
 • Belfius Basecamp (Club Brugge)

  In september 2018 vond de eerstesteenlegging van het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge in Knokke plaats. De werken van deze nieuwe uitvalsbasis, het Belfius Basecamp genaamd, zijn inmiddels al goed gevorderd en Club neemt er eerstdaags z’n intrek. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op Daikin.
 • Totale Daikin HVAC-oplossing voor moderne BMW-garage te Aalst

  BMW en Daikin, twee topmerken die gaan voor duurzaamheid, comfort en beleving. In Erembodegem bij Aalst opende midden april de imposante BMW-garage Meerschman. Met zijn moderne infrastructuur, van de hand van Willy Naessens Industriebouw, springt deze meteen in het oog. Het is niet enkel een prachtig, maar ook een ecologisch en future proof gebouw waar de klantenbeleving centraal staat.
 • C&A

  Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.
 • Cha No Ma

  Luchtzuivering met geavanceerde streamer-technologie vult Daikins milieuvriendelijke R-32-systemen aan om een comfortabele en gezonde café-ervaring te creëren.
 • Koelaggregaten voor een complex van kantoorgebouwen

  Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd voor een kantoorgebouwproject in Krakau, Polen.
 • Koelaggregaten met R-32 koelmiddel bij Heinzinger electronic

  Er wordt gebruik gemaakt van een luchtgekoeld koelaggregaat van Daikin met een scrollcompressor en een vermogen van 200 kW, dat voor het eerst werkt met het klimaatvriendelijke koelmiddel R-32 en dat wordt gekenmerkt door een optimaal bedrijfsgedrag en een hoge energie-efficiëntie.
 • City Centre Hotel

  Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel
 • Levering van een volledig HVAC-systeem voor een voedselverwerkingsfabriek

  Daikin leverde onlangs een volledig HVAC-systeem om te voldoen aan de koelingsbehoeften van een voedselverwerkingsfabriek in Hongarije. De eindgebruiker is actief in de sector van de voedingssupplementen en produceert supplementen op plantaardige basis, waaronder veganistische proteïnen.
 • Conversie van een oud R-22 systeem

  Conversie van een oud R-22 systeem naar een VRV 5 S-serie met R32-koelmiddel
 • Koeling en verwarming voor kleine residentiële gebouwen

  De BLUEVOLUTION-warmtepompen van Daikin zijn geïnstalleerd in een aantal residentiële projecten, waaronder een recent project in Porto, Portugal.
 • koelconcept voor de Engelbert Strauss CI Factory

  Met de gigantische afmetingen van de Engelbert Strauss CI Factory is het belangrijk om het hoofd koel te houden.
 • Wedkantoor Coral

  Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.
 • Courtyard Hotel Parijs

  The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.
 • Crédit Agricole

  Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekendstaat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.
 • Kristaltoren

  Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.
 • Op maat gemaakte airconditioning voor winkelcentrum

  Lees alles over een totaaloplossing van Daikin voor het winkelcentrum Intro Bergheim met 22 winkelunits in het centrum van Bergheim nabij Keulen
 • Daikin Emura, een designoplossing voor residentieel wonen

  Laten we eens een kijkje nemen in dit appartement in het centrum van Milaan, de beroemde design- en modehoofdstad van Italië. Heeft u de nieuwe witte Daikin Emura aan de muur gezien? Het is een elegant ontwerp dat mooi opgaat in het interieur.
 • Desco showroom

  Het 'plug & play'-daksysteem van Daikin biedt het hele jaar door een duurzame oplossing voor klimaatbeheersing voor een showroom voor klanten
 • Energie-efficiëntie

  Daikin heeft onlangs een HFO-invertergestuurd koelaggregaat geleverd aan een groot farmaceutisch bedrijf voor een van hun productievestigingen in Wenen, Oostenrijk.
 • Comfort en frisse lucht verzekerd in nieuwe apotheek

  De groep EPC-Familia bezit meer dan 100 apotheken in België, waaronder de recentelijk geopende vestiging van Ben-Ahin. Deze apotheek streek neer in een oud restaurant op een strategisch punt tussen het centrum van Hoei en de nieuwe industriële zone van de stad. De grootste uitdaging van dit project bestond erin klimaatoplossingen te installeren in een oud gebouw, waar de nodige technische infrastructuur niet voorzien was.
 • Uitbreiding van het L∞P by Daikin programma met koelaggregaten

  Daikin Applied Europe heeft onlangs het L∞P by Daikin programma uitgebreid tot koelaggregaten. Daikin is daarmee de enige fabrikant die actief units met gerecupereerd koelmiddel promoot en levert, voor een breed gamma producten, van schroef- en scroll-compressorunits tot centrifugale compressormachines.
 • Hoge energie-efficiëntie voor comfortabele koeling in een Midden-Oosters klimaat

  Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd om comfortkoeling te bieden in een Midden-Oosters klimaat, in een project met een viersterrenhotel in Riyad in Saoedi-Arabië.
 • Cementfabriek Holcim

  De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.
 • Woonhuis met home office

  Bouwen van een nieuwe woning met een allround klimaatregeling
 • Hotel St. Annen

  Het Hotel St Annen is gelegen in een stille straat in een woonbuurt in het centrum van Hamburg en creëert een warme en gastvrije sfeer voor bezoekers in een moderne omgeving.
 • Hoteles Santos • Las Arenas

  Het VRV-vervangsysteem van Daikin was de perfecte oplossing voor een systeemrenovatie om het energieverbruik te verminderen en daarbij de dagelijkse werking van het hotel niet te verstoren.
 • Architecturaal pareltje Immogra

  Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw langs de Kortrijksesteenweg in Gent. Hierbij werd groot belang gehecht aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de uitstraling.
 • Verliest R-32 echt aan relevantie als koelmiddel?

  De BLUEVOLUTION-warmtepompen van Daikin worden geïntegreerd met drain-back zonnesysteemkits in kleinschalige residentiële projecten om zonne-energie te gebruiken voor de productie van sanitair warm water.
 • JBC

  Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.
 • K-Way

  Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.
 • L1 DOT-complex Polen

  Daikin werkt samen met gebouwontwerpers om de BREEAM*-score te maximaliseren dankzij zijn commerciële warmtepompen
 • Leon's restaurant

  M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.
 • Een groots particulier project op toplocatie

  Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Het project blink uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië.
 • Ziekenhuizen efficiënter maken

  Daikin heeft onlangs deelgenomen aan een belangrijk project voor ziekenhuizen in het Turkse Istanboel. Dit overheidsproject wil ziekenhuizen energie-efficiënter maken door koelaggregaten te vervangen en andere onderdelen van het HVAC-systeem die voor de koeling of verwarming in deze gebouwen zorgen.
 • Voldoen aan de koelbehoeften van een ziekenhuis en het opgenomen vermogen laag houden

  Daikin heeft onlangs koelaggregaten geleverd voor een van de grootste privéziekenhuizen in Qatar. Het ziekenhuis heeft wereldberoemde internationale samenwerkingsverbanden. De missie is om optimale patiëntenzorg te bieden door middel van een ongeëvenaarde en geavanceerde dienstverlening.
 • Merlin Properties

  Dit kantorencomplex maakt deel uit van een bedrijvencentrum in Madrid en werd onlangs gerenoveerd tot een meer efficiënte oplossing, waarbij de investeringskosten onder controle werden gehouden.
 • Bank Nagelmackers

  Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.
 • Fresh Warehousing

  Fresh Warehousing kiest voor een groene koelinstallatie van Daikin
 • Naturkost Brinkman

  Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.
 • Nieuw kantoorgebouw voor hotelinrichter TKS in Borken

  Daikin levert verwarming, koeling en ventilatie voor hotelinrichter TKS in Borken
 • Renovatie van een kantoor in Madrid, Spanje

  De VRV 5 S-serie van Daikin was de ideale oplossing voor het renovatieproject van een halfvrijstaande villa in Madrid
 • Perial Asset Management

 • Pomme d'Or Hotel

  Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.
 • Hotel Santos Porta Fira

  De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.
 • The Post Hotel

  Als klimaatspecialisten hebben we gekozen voor ons VRV-systeem voor The Post Hotel Ghent vanwege de combinatie van energiezuinige technologie en het extra comfort.
 • Prezzemolo & Vitale – Palermo

  De nieuwe Prezzemolo & Vitale-winkel in het historische hart van Palermo is voorzien van een installatie op basis van Daikin Zeas en VRV systemen.
 • Koeling & verwarming voor kleine residentiële gebouwen

  De BLUEVOLUTION-warmtepompen van Daikin worden geïntegreerd met drain-back zonnesysteemkits in kleinschalige residentiële projecten om zonne-energie te gebruiken voor de productie van sanitair warm water.
 • Koeling voor een industriële fabrikant van auto-onderdelen

  Daikin leverde onlangs een luchtgekoeld, invertergestuurd koelaggregaat uit de TZ-serie om te beantwoorden aan de koelingsvraag van een industriële fabriek in de buurt van Lissabon, Portugal. De fabriek vervaardigt remmen en andere onderdelen voor de automobielindustrie.
 • Samrya 44

  Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.
 • Daikins luchtbehandelingsunits voor een interessant HVAC-project

  Daikin heeft onlangs zijn luchtbehandelingsunits geleverd voor een interessant HVAC-project, uitgevoerd in Lanheses, Portugal.
 • Casestudie van een geluidskast in Flassy

  De akoestische effectiviteit van de nieuwe geluidskast van Daikin voor zijn Sky Air- en VR 5-buitenunits, werd gevalideerd door testen te plaatse, uitgevoerd op een residentiële installatie in Burgundy, Frankrijk, waar een aanzienlijke afname van het lawaai werd vastgesteld, gelijk aan of zelfs groter dan de waarden bij de testen in de fabriek.
 • Sportisimo

  Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnenunits en ventilatie-units die strategisch in de winkel geplaatst worden.
 • The Bloomsbury Hotel

  Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.
 • Nivaxis - The Gate modern zakendoen in alle comfort

  Het bedrijvencentrum "The Gate" biedt met zijn all-in werkplekken, vergaderzalen en ontmoetingsruimtes diensten aan aan de industriële en semi-industriële ondernemingen die in het bedrijvenpark te vinden zijn. Centraal bij deze dienstverlening staat het maximale comfort voor de klant. De Daikin luchtbehandelingsoplossing neemt hier een belangrijk deel voor zijn rekening.
 • Torre Serenissima

  De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.
 • Opleidingscentrum België

  Daikin was op zoek naar een toekomstbestendige, lage-energie HVAC-oplossing voor zijn nieuwe opleidingscentrum in Gent.
 • Succesverhaal Turkmenistan

  Daikin heeft onlangs een complete HVAC-oplossing geleverd voor een complex voor gemengd gebruik, dat het grootste winkel- en entertainmentcentrum wordt in Aşgabat, de hoofdstad van Turkmenistan.
 • Van der Valk Hotel

  Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.
 • Chocolaterie Vandenbulcke

  Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.
 • VDS-Food

  VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.
 • Kantoorgebouw Velocity

  Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.
 • Arsenaal van Venetië

  Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.
 • Zakencentrum VMD

  Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.
 • Warm zwembadwater door warmterecuperatie

  State-of-the-art geïntegreerde warmterecuperatietechnologie van Daikin bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie en verwarmt het water in het hotelzwembad.
 • Waar moet u rekening mee houden bij de keuze van een warmtepomp voor een residentieel gebouw

  Waar moet u rekening mee houden bij de keuze van een warmtepomp voor een residentieel gebouw
 • Zome

  De hubs van Zome zijn moderne en veelzijdige ruimtes die een persoonlijke ervaring bieden aan klanten.
 • Over-ecologische-transitie-decarbonisatie-en-HVAC-systemen

  Wijkkoelingsoplossing voor een volledige nieuwe wijk in Milaan

 • Over-ecologische-transitie-decarbonisatie-en-HVAC-systemen

  Efficiënte oplossingen bieden binnen een renovatieproject van een ziekenhuis

 • Over-ecologische-transitie-decarbonisatie-en-HVAC-systemen

  Scholen voorzien van efficiënte mechanische ventilatie

 • Over-ecologische-transitie-decarbonisatie-en-HVAC-systemen

  Een modulair koelsysteem voor een kantoorgebouw

 • Politie van de VAE

  Leveren van een koeloplossing voor een kantoorgebouw in de VAE

  Daikin leverde onlangs vier koelaggregaten voor het hoofdkwartier van de politie van de Emiraten, in de VAE. De koelaggregaten zullen worden gebruikt om via luchtbehandelingsunits in het grote gebouw koeling te bieden en de gebruikers van het gebouw een maximaal comfort te garanderen.
 • ziekenhuis in Oman

  Een ziekenhuis voorzien van een efficiënte, betrouwbare en compacte oplossing

  Daikin leverde onlangs een koelaggregaat voor een groot ziekenhuis in Oman. De capaciteit van het ziekenhuis werd uitgebreid met de opening van een nieuwe vleugel, waardoor een nieuw koelaggregaat in het HVAC-systeem moest worden geïntegreerd om te voldoen aan de grotere koelbehoefte van het gebouw. Voor dit project was het van cruciaal belang om een betrouwbare oplossing te vinden met geavanceerde technologie die perfect aan de behoeften van het ziekenhuis kon voldoen.
 • Koeling voor het High-Luminosity LHC-project bij CERN

  Daikin leverde onlangs 8 watergekoelde koelaggregaten aan CERN om koeling te voorzien voor het High-Luminosity LHC (Large Hadron Collider) project. Het doel van het High-Luminosity LHC-project is om de prestaties van de LHC te verhogen om het potentieel voor ontdekkingen na 2029 te vergroten. Het doel van het project is de geïntegreerde luminositeit te verhogen met een factor 10 boven de ontwerpwaarde van de LHC. Dat zal het verzamelen van een grotere hoeveelheid gegevens en waarnemingen van zeldzame processen mogelijk maken, aangezien de LHC door de verhoogde luminositeit krachtiger wordt.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  Las Arenas

  Voor het upgraden van bestaande VRV-systemen om de onderhoudskosten te verlagen en de comfortregeling verder te verbeteren werd bewust gekozen voor een systeem met een lagere CO2-voetafdruk.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  VRV 5 maakt de Lincoln University koolstofvrij

  De universiteit van Lincoln stelt nieuwe normen voor duurzaam gebouwbeheer met de installatie van een nieuwe VRV5 warmtepomp met R32-technologie. Dit onderstreept de missie van de universiteit voor een beter milieu en betekent een belangrijke stap in de richting van haar doelstellingen voor een netto nul uitstoot.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !