Nivaxis The Gate

Nivaxis - The Gate

Nijvel, BE

The Gate, modern zakendoen in alle comfort

Het bedrijvenpark Nivaxis in Nijvel is sinds eind vorig jaar een business & conference center rijker. The Gate, een opvallend en modern gebouw met een oppervlakte van 3.000m² van de hand van architect DSW, springt meteen in het oog. Het bedrijvencentrum biedt met zijn all-in werkplekken, vergaderzalen en ontmoetingsruimtes diensten aan aan de industriële en semi-industriële ondernemingen die in het bedrijvenpark te vinden zijn. Centraal bij deze dienstverlening staat het maximale comfort voor de klant. De Daikin luchtbehandelingsoplossing neemt hier een belangrijk deel voor zijn rekening.

DAIKIN Photos film 19-05-20-3.jpg

In het gebouw bevinden zich 2.200m² flexibele officeruimte, goed voor 60 bureaus tussen de 15 en 45m², tien conferentiezalen met een maximumcapaciteit van 120 personen, co-working spaces, een lounge, een bar en een restaurant. Kortom, alles wat de moderne zakenmens en onderneming nodig heeft. “Bij al deze activiteiten stellen we het comfort voor onze klanten voorop”, aldus Pascal Segers, gedelegeerd bestuurder van The Gate. “De binnenluchtkwaliteit en de temperatuur van de ruimte zijn daarbij van essentieel belang. Om aan onze eisen te voldoen, rekenen we op een Daikin luchtbehandelingsinstallatie”.

Totaaloplossing voor thermisch comfort en zuivere lucht

De modulariteit van het gebouw vraagt een systeem dat zich eenvoudig kan aanpassen. Het doel was dan ook het vinden van een modulaire, reactieve en efficiënte oplossing, die zich continu aanpast aan de noden van de verschillende ruimtes. Samen met de bouwheer, architect DSW en studiebureau BDA werd deze gevonden bij het Daikin VRV-systeem, dé norm voor complete klimaatregeling, in combinatie met luchtbehandelingsunits.

DAIKIN Photos 19-05-20-8.jpg

Het belangrijkste was om een totaaloplossing aan te reiken

DAIKIN Photos 19-05-20-45.jpg

 

“Het belangrijkste was om een totaaloplossing aan te reiken”, gaat Adrien Sap, consulting sales engineer bij Daikin Belux, van start. “Voor dit project hebben we gekozen voor verschillende, geïntegreerde systemen. Voor de klimaatregeling in de bureaus zorgen zes Daikin VRV V 3-pijps met energierecuperatie en één 2-pijps VRV IV die uitsluitend voor verwarming zorgt”. Elke bureauruimte is uitgerust met een geïntegreerd plafondcase. De gebruikers kunnen de temperatuur zelf instellen met de intuïtieve Madoka controller.

 

 

Op de benedenverdieping, voor het restaurant, de lounge en de bar, werd een oplossing op vraag ontwikkeld met de VRV 2-pijps via ventilatie. Hier werd niet gewerkt met valse plafonds maar zijn de buizen zichtbaar en in het zwart geschilderd voor een industriële look.

DAIKIN Photos film 19-05-20-32.jpg
DAIKIN Photos 19-05-20-40.jpg

The Gate stelt eveneens conferentiezalen tot 120 personen ter beschikking. Ook hier blijft comfort key. De bezetting kan in enkele minuten van 0 naar 120 personen gaan. Om een gezond klimaat en een comfortabele temperatuur te garanderen, moet het systeem zich snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden. “De kwaliteit van onze service hangt sterk af van de klimaatregeling. Mensen merken meteen op als het te warm of te koud is, wat dus een belangrijke factor is voor klanttevredenheid. Als businesscenter hechten we hier dan ook het grootste belang aan”, stelt Pascal Segers. Daarom is het gebouwbeheersysteem ook gelinkt aan het systeem van de zaalreservaties en wordt dit geactiveerd op basis van de bezetting van de zalen. Dankzij de ITouch-Manager kunnen steeds wijzigingen aangebracht worden en ook de gebruikers kunnen de temperatuur zelf nog bijsturen.

Een zeer dankbaar product voor dergelijke projecten

DAIKIN Photos 19-05-20-31.jpg

Voor de installatie werd beroep gedaan op koeltechnisch installatiebedrijf Hervac, Super Dealer bij Daikin. “De Daikin VRV is een zeer dankbaar product voor dergelijke projecten waar zowel flexibiliteit als een totaal en geïntegreerd concept vereist zijn. Naast de temperatuurregeling en de ventilatie zorgt het VRV-systeem ook voor warm water, de luchtbehandelingsunits en de luchtgordijnen. Een belangrijk voordeel van het Daikin totaalconcept is dat al deze onderdelen met elkaar communiceren en centraal bedienbaar zijn”, stelt Martin Herbiet, zaakvoerder van Hervac.

Next-level samenwerking

Een succesvol project kan maar tot stand komen als het volledige plaatje klopt. En dat was hier zeker het geval. “We hebben het geluk om met betrouwbare installateurs te kunnen werken. De meer dan geslaagde samenwerking met onze Daikin Super Dealer Hervac, mag zeker ook in de verf gezet worden”, aldus Adrien Sap. “Het partnership met Daikin verzekert kennis, een nauwkeurige opvolging en een goede én langdurige relatie. Wat resulteert in kwalitatief werk en een tevreden klant”, besluit Martin Herbiet.

Untitled 1.jpg
 

Meer weten

Andere referenties

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.