Skip to main content

Nivaxis - The Gate

Nijvel, BE

The Gate, modern zakendoen in alle comfort

Het bedrijvenpark Nivaxis in Nijvel is sinds eind vorig jaar een business & conference center rijker. The Gate, een opvallend en modern gebouw met een oppervlakte van 3.000m² van de hand van architect DSW, springt meteen in het oog. Het bedrijvencentrum biedt met zijn all-in werkplekken, vergaderzalen en ontmoetingsruimtes diensten aan aan de industriële en semi-industriële ondernemingen die in het bedrijvenpark te vinden zijn. Centraal bij deze dienstverlening staat het maximale comfort voor de klant. De Daikin luchtbehandelingsoplossing neemt hier een belangrijk deel voor zijn rekening.

In het gebouw bevinden zich 2.200m² flexibele officeruimte, goed voor 60 bureaus tussen de 15 en 45m², tien conferentiezalen met een maximumcapaciteit van 120 personen, co-working spaces, een lounge, een bar en een restaurant. Kortom, alles wat de moderne zakenmens en onderneming nodig heeft. “Bij al deze activiteiten stellen we het comfort voor onze klanten voorop”, aldus Pascal Segers, gedelegeerd bestuurder van The Gate. “De binnenluchtkwaliteit en de temperatuur van de ruimte zijn daarbij van essentieel belang. Om aan onze eisen te voldoen, rekenen we op een Daikin luchtbehandelingsinstallatie”.

Totaaloplossing voor thermisch comfort en zuivere lucht

De modulariteit van het gebouw vraagt een systeem dat zich eenvoudig kan aanpassen. Het doel was dan ook het vinden van een modulaire, reactieve en efficiënte oplossing, die zich continu aanpast aan de noden van de verschillende ruimtes. Samen met de bouwheer, architect DSW en studiebureau BDA werd deze gevonden bij het Daikin VRV-systeem, dé norm voor complete klimaatregeling, in combinatie met luchtbehandelingsunits.

Het belangrijkste was om een totaaloplossing aan te reiken

 

“Het belangrijkste was om een totaaloplossing aan te reiken”, gaat Adrien Sap, consulting sales engineer bij Daikin Belux, van start. “Voor dit project hebben we gekozen voor verschillende, geïntegreerde systemen. Voor de klimaatregeling in de bureaus zorgen zes Daikin VRV V 3-pijps met energierecuperatie en één 2-pijps VRV IV die uitsluitend voor verwarming zorgt”. Elke bureauruimte is uitgerust met een geïntegreerd plafondcase. De gebruikers kunnen de temperatuur zelf instellen met de intuïtieve Madoka controller.

 

 

Op de benedenverdieping, voor het restaurant, de lounge en de bar, werd een oplossing op vraag ontwikkeld met de VRV 2-pijps via ventilatie. Hier werd niet gewerkt met valse plafonds maar zijn de buizen zichtbaar en in het zwart geschilderd voor een industriële look.

The Gate stelt eveneens conferentiezalen tot 120 personen ter beschikking. Ook hier blijft comfort key. De bezetting kan in enkele minuten van 0 naar 120 personen gaan. Om een gezond klimaat en een comfortabele temperatuur te garanderen, moet het systeem zich snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden. “De kwaliteit van onze service hangt sterk af van de klimaatregeling. Mensen merken meteen op als het te warm of te koud is, wat dus een belangrijke factor is voor klanttevredenheid. Als businesscenter hechten we hier dan ook het grootste belang aan”, stelt Pascal Segers. Daarom is het gebouwbeheersysteem ook gelinkt aan het systeem van de zaalreservaties en wordt dit geactiveerd op basis van de bezetting van de zalen. Dankzij de ITouch-Manager kunnen steeds wijzigingen aangebracht worden en ook de gebruikers kunnen de temperatuur zelf nog bijsturen.

Een zeer dankbaar product voor dergelijke projecten

Voor de installatie werd beroep gedaan op koeltechnisch installatiebedrijf Hervac, Super Dealer bij Daikin. “De Daikin VRV is een zeer dankbaar product voor dergelijke projecten waar zowel flexibiliteit als een totaal en geïntegreerd concept vereist zijn. Naast de temperatuurregeling en de ventilatie zorgt het VRV-systeem ook voor warm water, de luchtbehandelingsunits en de luchtgordijnen. Een belangrijk voordeel van het Daikin totaalconcept is dat al deze onderdelen met elkaar communiceren en centraal bedienbaar zijn”, stelt Martin Herbiet, zaakvoerder van Hervac.

Next-level samenwerking

Een succesvol project kan maar tot stand komen als het volledige plaatje klopt. En dat was hier zeker het geval. “We hebben het geluk om met betrouwbare installateurs te kunnen werken. De meer dan geslaagde samenwerking met onze Daikin Super Dealer Hervac, mag zeker ook in de verf gezet worden”, aldus Adrien Sap. “Het partnership met Daikin verzekert kennis, een nauwkeurige opvolging en een goede én langdurige relatie. Wat resulteert in kwalitatief werk en een tevreden klant”, besluit Martin Herbiet.

bg-image

Meer weten

Andere referenties

 • Bank Nagelmackers

  Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.
 • VDS-Food

  VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.
 • C&A

  Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.
 • Wedkantoor Coral

  Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.
 • K-Way

  Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.
 • Leon's restaurant

  M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.
 • Hotel Santos Porta Fira

  De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.
 • The Bloomsbury Hotel

  Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.
 • Van der Valk Hotel

  Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !