Torre Serenissima

Kantoorgebouw Velocity

Een gebouw met BREEAM-score 'uitstekend' in Surrey, Engeland

Installatiefoto Torre Serenissima

Velocity, een stijlvol kantoorgebouw van 9.885 m2 in Surrey, Verenigd Koninkrijk, is een elegante en energiezuinige werkplek die aantrekkelijk is voor verhuurders en huurders. Met de BREEAM-score 'uitstekend' en een B-classificatie voor energieprestaties heeft Daikin Velocity geholpen om zijn groene referenties te verbeteren door een Daikin VRV-systeem met warmterecuperatie te installeren.

"Daikin is mijn persoonlijke voorkeur, omdat ik al lang een goede relatie met hen heb. Zij waren de eersten om VRV te gebruiken en bleven vooroplopen met de verbetering van het concept. Hun systemen zijn zeer betrouwbaar."

- Peter Wright, ingenieur Building Services van Velocity

'Groene' referenties

Het Velocity gebouw maakt gebruik van de nieuwste technologie om een hoger energierendement te bereiken. De zonwering aan de zuidkant vermindert de temperatuurstijging door de zon, terwijl fotovoltaïsche en thermische systemen op het dak hernieuwbare alternatieven bieden voor een deel van de energiebehoeften van het gebouw.

Wat de VRV van andere systemen onderscheidt, is het warmterecuperatiesysteem, waarbij energie wordt hergebruikt om warmte van warme naar koude ruimtes over te brengen. Het systeem wordt ook aangesloten op een energiebeheersysteem om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de binnenlucht het hele jaar door 22° - 23 °C blijft.

Aanvankelijk kreeg het Velocity-gebouw een 'zeer goede' BREEAM-score, maar toen de energiepraktijken en het energiebeheer van Velocity in rekening gebracht werden, sprong de beoordeling meteen naar 'uitstekend'.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om een BREEAM-score van 'zeer goed' te behalen, maar de groene kwalificaties van Velocity werden opgetrokken tot 'uitstekend'.

breeam-logo-nobackground.png

Laag energieverbruik

Alle acties in het kader van het project Velocity hebben geleid tot een gebouw met een extreem laag energieverbruik, met slechts 9 euro/m² tegenover 29 euro/m² voor een typisch kantoor in het Verenigd Koninkrijk (CIBSE), minder dan 1/3. Hieronder vindt u een vergelijking van het energieverbruik van Velocity in vergelijking met een typisch kantoorgebouw in het Verenigd Koninkrijk.

Velocity_graph.jpg

Oplossing in een oogopslag

Velocity
  • 28 VRV-units met warmterecuperatie voor buiten
  • 2 x VRV-warmtepompunits voor buiten
  • 256 plafondinbouwunits

Meer info

Onze andere casestudies