The Bloomsbury Hotel

The Bloomsbury Hotel

Londen, Groot-Brittannië

Chic Bloomsbury-klassehotel

Het Bloomsbury Hotel is ontworpen in de jaren 1930 door de gerenommeerde Britse architect Sir Edwin Lutyens en had al een grootschalige renovatie ondergaan om het chique klassehotel te worden dat we vandaag zien. Het iconische hotel heeft veel van zijn oorspronkelijke architecturale kenmerken behouden en heeft een extra hoge lobby, een elegante bar uit het tijdperk van de Drooglegging, een bibliotheek en 153 kamers en suites voor gasten. Het hotel heeft ook verschillende vergaderruimtes en evenementenhallen van alle groottes, plus volledig uitgeruste eetzones en keukens.

Comfort met strengere milieunormen

De Doyle Collection, de eigenaren van het hotel, wilde het energieverbruik van het gebouw verlagen en de CO2-uitstoot met 30% verminderen. Ze wilden ook het comfort voor gasten verhogen door de klimaatregeling in alle gastenkamers, vergaderruimtes, de bar en het restaurant te verhogen. Alles moest op negen maanden rond zijn om ervoor te zorgen dat het inkomstenverlies tot een minimum beperkt bleef.

"De uitdaging voor dit project was het behoud van het historische interieur en exterieur van het gebouw. Met Daikin VRV wisten we dat we deze uitdaging gemakkelijk aan konden gaan en dat we het energierendement van ons systeem konden verbeteren. Samen met Daikin UK was dit echt een teamgebeuren — een toonbeeld van hoe een sterke en langdurige werkrelatie tussen klant en aannemer goed kan werken."

- Michael Neve, General Manager, The Bloomsbury Hotel

Zeer efficiënte vervanging van uw systeem met minimale verstoring

We hebben voor dit project 56 buitenunits geplaatst die verbonden zijn met 209 binnenunits met leidingen en wandinbouwunits in de gastenkamers. Voor de gemeenschappelijke ruimtes is gekozen voor een combinatie van wand- en vloerunits.

Ons VRV-Q systeem was de perfecte keuze voor The Bloomsbury Hotel omdat de units energiezuinig en flexibel zijn. VRV-Q-units zijn uitgerust met koelmiddel R-410A, maar functioneren bij een drukniveau zoals de meeste systemen met koelmiddel R-22. Daardoor verwarmen ze 40% efficiënter en koelen ze 25% efficiënter dan een R-22-systeem.

VRV-Q units zijn compact, licht, eenvoudig te installeren en kostenefficiënt omdat ze gebruikmaken van bestaande leidingen en bedrading. Dit betekent dat de renovatieprijs werd gehalveerd omdat de leidingen niet volledig vervangen moesten worden. Doordat de VRV-Q units verdieping per verdieping geïnstalleerd werden, kon het hotel tijdens de renovatie open blijven.

Installatie The Bloomsbury Hotel

Oplossing in een oogopslag

Installatie The Bloomsbury Hotel
  • 209 binnenunits (plafondinbouwunits + wandunits)
  • 56 vervangende VRV III-Q-buitenunits (warmterecuperatie)
  • Intelligent Touch Manager

Meer info

Onze andere casestudies