Zakencentrum VMD

Zakencentrum VMD

Zagreb, Kroatië

Interieur VMD

Met iets meer dan 96 meter hoog en 25 verdiepingen is VMD Tower B het hoogste kantoorgebouw in Kroatië en een van de meest efficiënte. Het heeft een "A-energiecertificaat" voor zijn groene bouwpraktijken. Met een vloeroppervlakte van 19.800 m2, bestaande uit kantoren, gangen en een fitnessruimte op de begane grond, zorgt onze VRV IV ervoor dat het klimaat in het hele pand perfect blijft.

Een complete klimaatoplossing

Om het beste op het gebied van klimaatbeheersing en energierendement te bereiken, hebben we 57 buitenunits op het dak van het gebouw geplaatst voor 685 plafondcassettes. Met de technologie voor een variabele koelmiddeltemperatuur kan de VRV IV de temperatuur van het koelmiddel voortdurend aan de verwarmings- en koelingsbehoeften van het gebouw aanpassen, terwijl het totale energieverbruik lager wordt. Door verwarming, koeling en ventilatie in één systeem te integreren, hebben we het energierendement van het gebouw drastisch verbeterd, de CO2-uitstoot verlaagd en gezorgd voor meer energiebesparing.

Onze VRV IV is ook een ideaal systeem voor gebouwen zoals VMB Tower B, die meerdere huurders hebben. Via dit systeem kunnen huurders hun eigen klimaatzone beheren en krijgen ze alleen de rekening voor hun energieverbruik.

VMD-buitenunits

Oplossing in een oogopslag

Roundflow-cassette
  • 57 VRV IV-warmtepompen
  • 685 roundflow-cassettes
  • 2 Intelligent Touch Manager-units voor centrale bediening en facturering

Meer info

Onze andere casestudies