Van der Valk Hotel

Van der Valk Hotel

Bergen, België

De prestigieuze hotelketen Van Der Valk groeide de afgelopen decennia uit tot een wereldwijde speler met 93 hotels en restaurants. Midden vorig jaar opende het gloednieuwe Van Der Valk Congres Hotel in Mons (Bergen). Dit viersterrenhotel beschikt over alle mogelijke comfort, en dit mede dankzij de innovatieve geïntegreerde klimaatregeling van Daikin.

Van der Valk Hotel exterior

Daikin, totaaloplossing voor maximaal comfort

Om het hotel uit te rusten met de modernste technieken op het vlak van HVAC-R werd beroep gedaan op Daikin. Als marktleider in de sector biedt Daikin wereldwijd oplossingen voor verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling. De expertise van het bedrijf zorgt ervoor dat steeds de best passende totaaloplossingen kan worden geboden. Innovatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie staan daarbij voorop.

Er werd afgestapt van de meer klassieke installatie en gekozen voor éénzelfde systeem voor heel het project: het Daikin VRV IV warmterecuperatie systeem. Dit systeem biedt een totaaloplossing voor een integrale klimaatregeling en genereert daarmee optimale comfortomstandigheden en maximaliseert tegelijkertijd de energie-efficiëntie. Men streeft, met andere woorden, naar het ultieme eco-comfort.

"We zijn tevreden dat we doelstellignen van Van der Valk hotel hebben kunnen breiken. Onze oplossing houdt het energieverbruik laag maar met het nodige comfort en de nodige betrouwbaarheid en voorziet in één contactpunt"

- Lieven Verstaen, VRV Product Manager of Daikin Belgium

Luchtkwaliteit

Het hotel heeft in het bijzonder ook aandacht geschonken aan de binnenluchtkwaliteit. Voor een ideaal binnenklimaat is niet enkel een nauwkeurige regeling van de temperatuur nodig, maar moet ook de luchtkwaliteit binnenin worden gegarandeerd. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale Daikin luchtbehandelingskasten zorgen ervoor dat warme, vochtige en zuurstofarme lucht afgevoerd wordt en koele, zuurstofrijke en droge lucht aangevoerd wordt in alle delen van het hotel.

Climate control in hotel room

Verwarming en koeling

Omdat Bergen over een groot geothermisch potentieel beschikt, werd geopteerd voor het zeer energie-efficiënt watergekoeld VRV IV warmterecuperatiesysteem gekoppeld aan een Bodem Energie Opslag (BEO)-veld. Dit systeem kan tegelijkertijd voor zowel verwarming als koeling zorgen. Gasten hebben maximale flexibiliteit en kunnen de temperatuur naar wens instellen en te allen tijde genieten van verwarming of koeling die geleverd wordt door fluisterstille binnenunits die discreet in het plafond zijn ingebouwd. In totaal is het hotel uitgerust met 155 binnenunits.

Hotelkamers Restaurant & vergaderzalen

Voor gasten:

 • Individuele regeling 
 • Discreet fluiterstille binnenunits
 • Onbeperkte productie van warm water

Voor de hoteleigenaar:

 • Warmterecuperatie tussen verschillende kamers/zones
 • Bespaar energie met de sleutelkaaraansluiting
 • 30% besparing op de productie van warm water

Voor gasten:

 • Individueel en gebruikersvriendelijk comfort
 • Verse lucht
 • Onopmerkte koeling en verwarming zonder tocht

Voor de hoteleigenaar:

 • Centrale bediening vanaf de receptie
 • Warmterecuperatie tussen verschillende kamers/zones
 • Snelle reactietijd bij wisselende belasting dankzij integratie in het DX-systeeem

Oplossing in een oogopslag

Daikin installation at the hotel
 • Betrouwbare VRV technologië
 • Plug and play luchtbehandeling units
 • Zuinige gasketels van Daikin
 • Goed geïsoleerde warmwatertanks
 • Efficiënt diepvrien 
 • Bewaking en analyse van prestaties met i-Net

Meer te weten

Andere referenties

Bank Nagelmackers

Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

VDS_GGL.jpg

VDS-Food

VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Elke zone van het hotel heeft eigen vereisten maar ze moeten allemaal een optimale oplossing hebben. Lobby's hebben specifieke uitdagingen, hotelkamers zijn een thuis, weg van huis voor klanten en restaurants en vergaderzalen vereisen flexibele oplossingen.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnenunits en ventilatie-units die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekendstaat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

Schoeller Allibert

Op de industriezone Ravenshout in Beringen nam Schoeller Allibert recent een nieuwe productiehal annex kantoorruimte in gebruik. Bouwheer Blue Oceans XL verhuurt dit opmerkelijke, in beton opgetrokken, gebouw aan de producent van kunststof verpakkingen. Dankzij verschillende oplossingen (SWW-productie, ventilatiesysteem, warmterecuperatie…) uit het Daikin-portfolio op maat te combineren kwam een duurzaam en coherent HVAC-totaalconcept tot stand.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

ACTION

De vestiging in Cloppenburg (Duitsland) is een voorbeeld van het minimalistische design en het ecologische bewustzijn die deze winkels zo aantrekkelijk maken voor shoppers. Daarbij hoort ook een comfortabel binnenklimaat dat zorgt voor een aangename omgeving om te shoppen.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Fresh Warehousing

Fresh Warehousing kiest voor een groene koelinstallatie van Daikin

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.