The Post Hotel Ghent

1898 The Post Hotel

Ghent, België

Recent opende het meest exclusieve hotel van Gent zijn deuren in het historisch postgebouw op de kruising van de Korenmarkt en de Graslei. Het schitterend boetiekhotel ‘1898 The Post’ is eigendom van projectontwikkelaar Geert De Paepe en wordt uitgebaat door de Franse hotelgroep Zannier.

Het gehele concept ademt geschiedenis. De verbouwing tot hotel is met bijzonder veel respect voor de authenticiteit van het pand gebeurd. Aan de gevel werd zo goed als niet geraakt. Binnenin onderging het gebouw een indrukwekkende restauratie. Onder impuls van interior stylist Geraldine Dohogne werd het complete hotel talentvol gestijld anno 1900, toen het postgebouw is opgetrokken. Het resultaat is verbluffend en de sfeer doet aan alsof je in een teletijdmachine bent gestapt naar het Gent van de 20e eeuw, maar met een moderne twist.

'1898 The Post' & Daikin

The Post Hotel VRV Outdoor unit

Al was het er bij Geert De Paepe in eerste instantie om te doen de glorietijd van het oude postgebouw in eer te herstellen en op die manier zijn gasten even te laten stilstaan in de tijd, toch was hij er zich van bewust dat om topkwaliteit te halen, bijkomende factoren, zoals een perfect functionerende klimaatregeling, zeker niet mochten ontbreken. Hier stond hij voor een dilemma, want hoe de authenticiteit van zijn hotelconcept verzoenen met de recentste spitstechnologie en het comfort ervan, iets waar de meest veeleisende gast op mag rekenen.

Uiteindelijk vond hij de perfecte oplossing bij klimaatspecialist Daikin, die met bijzonder veel respect voor de authentieke setting van het nieuwe boetiekhotel in Gent, zijn allernieuwste technologieën binnen de historische muren van het oude postgebouw heeft weten te integreren. 

Onzichtbaar comfort

Op esthetisch niveau legde het nieuwe Posthotel de lat hoog. Het aangebrachte klimaatcomfort moest enerzijds onzichtbaar zijn en anderzijds perfect functioneren. Ook op dit vlak vond het studiebureau in Daikin de perfecte partner. Het VRV-programma biedt compacte inbouwmodellen aan die weinig installatieruimte vergen (FXNQ/FBQ/FNQ *). Waar nodig, zijn de modules geïntegreerd in authentiek maatwerk of handig weggewerkt via een verlaagd plafond. Op die manier is er niet geraakt aan de authentieke sfeer van het Posthotel en genieten de hotelgasten volop van een aangenaam binnenklimaat. 

Invisible solution

‘1898 The Post’, groen hotel

Interior of the Post Hotel

Vandaag dient elk bouw-en renovatieproject te beantwoorden aan de normen van een groen gebouw en over de nodige duurzaamheidscertificaten te beschikken, zoals BREEAM, LEED, enz. Deze zorg neemt Daikin op zich en waarborgt de volledige conformiteit van zijn installaties aan de wettelijke norm. 

Oplossing in een oogopslag

  • 52 inbouw vloermodellen
  • 2 inbouw plafond modellen 
  • 6 VRV IV heat recovery buitenunits
  • 2 VRV IV mini VRV warmtepomp buitenunits
  • 3 (multi) split buitenunits
  • 6 multi BS boxes
Daikin solution The Post Hotel

Meer te weten

Andere referenties

Bank Nagelmackers

Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

VDS_GGL.jpg

VDS-Food

VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Elke zone van het hotel heeft eigen vereisten maar ze moeten allemaal een optimale oplossing hebben. Lobby's hebben specifieke uitdagingen, hotelkamers zijn een thuis, weg van huis voor klanten en restaurants en vergaderzalen vereisen flexibele oplossingen.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnenunits en ventilatie-units die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekendstaat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

Schoeller Allibert

Op de industriezone Ravenshout in Beringen nam Schoeller Allibert recent een nieuwe productiehal annex kantoorruimte in gebruik. Bouwheer Blue Oceans XL verhuurt dit opmerkelijke, in beton opgetrokken, gebouw aan de producent van kunststof verpakkingen. Dankzij verschillende oplossingen (SWW-productie, ventilatiesysteem, warmterecuperatie…) uit het Daikin-portfolio op maat te combineren kwam een duurzaam en coherent HVAC-totaalconcept tot stand.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.