Wedkantoor Coral

Wedkantoor Coral

UK

Interieur Coral

Gala Coral is een vooraanstaand wedkantoor met ongeveer 1.800 locaties verspreid over het Verenigd Koninkrijk. De airconditioningsystemen in deze winkels, die 94 uur per week open zijn, zijn constant in bedrijf om te voldoen aan de eisen voor verwarming en koeling. Gala Coral heeft hoge operationele kosten en had een alternatief nodig om het rendement van zijn huidige systemen te verbeteren en zo meer energie te besparen.

The Wolverhampton-test

Om Gala Coral aan de beste airconditioningsoplossing te helpen, hebben we in 2010 een test uitgevoerd om de kracht van onze zelfreinigende roundflow-cassette te laten zien. Voor dit project hebben we twee roundflow-cassettes van 12,5 kW geplaatst, één met en één zonder zelfreinigende functie. Vervolgens hebben we de units op twee verschillende elektriciteitsmeters aangesloten om hun totale energieverbruik te meten.

Na 12 maanden bleek dat de bedrijfskosten voor de zelfreinigende roundflow-cassette 49% lager waren dan bij het standaardsysteem met roundflow-cassette. We bleven de resultaten van de meters opvolgen en ontdekten dat de zelfreinigende roundflow-cassette in een periode van 5 jaar nog steeds bijna 50% meer energierendement opleverde dan de unit zonder zelfreinigende functie. Op 5 jaar tijd bespaarde een zelfreinigende roundflow-cassette de winkel in Wolverhampton 1.345 pond (1.510 euro) en werd de CO2-uitstoot van het systeem met 2 ton verminderd.

"De resultaten van de Wolverhampton-test spreken voor zich. De extra kosten van het zelfreinigend filter betaalden zichzelf in minder dan 6 maanden terug en de testresultaten ondersteunden onze beslissing om de zelfreinigende roundflow-cassettes van Daikin waar mogelijk te gebruiken in al onze nieuwe gebouwen en als onderdeel van een lopend renovatieproject om onze faciliteiten te verbeteren".

- Mick Hill, Projectmanager Gala Coral

Zelfreinigende functie maakt het verschil

In roundflow-cassettes wordt het filter automatisch en regelmatig gereinigd om stofophoping te voorkomen en een efficiëntere unit te creëren. Met een stofzuiger kan het opgevangen stof gemakkelijk verwijderd worden.

De zelfreinigende functie is beschikbaar voor roundflow-cassettes met hoge prestatiecoëfficiënten en compacte roundflow-cassettes bij alle Sky Air-, VRV- en Conveni-Pack-systemen.

Roundflow-cassettes:

Meer info

Onze andere casestudies