Skip to main content

Torre Serenissima

Verona, Italië

bg-image

Torre Serenissima is een kantoorgebouw van 11 verdiepingen dat dienstdoet als het hoofdkwartier van de Brescia Padova Motorway in Verona. Het had een verouderd VRV-systeem met R-22-koelmiddel, dus was het tijd voor een aanzienlijke upgrade van het systeem. We wilden een vervangend systeem vinden dat gebruik kon maken van de bestaande infrastructuur van het systeem voor een snelle en eenvoudige installatie met minimale verstoringen.

Beter energierendement, op tijd voor maandagochtend

"Voor de vervanging van het 17 jaar oude R-22-koelmiddelsysteem moesten de medewerkers slechts een halve dag werk missen. De verbeterde regeling van het systeem verbeterde het comfort van het gebouw en reduceerde het energieverbruik tot 25%.".

- Maurizio Casarola, vastgoedmanager bij Vitruvius Serenissima SGR

Volledige renovatie, geen verstoringen

Vervangingstechnologie
bg-image

We hebben ervoor gekozen om Daikin VRV-Q te installeren, of een vervangende VRV, omdat dit assortiment gebruikmaakt van bestaande leidingen en bedrading voor een snelle en eenvoudige upgrade. Het personeel bij Brescia Padova Motorway werkt minder lang op vrijdag. De installateur, Termosanitaria Pasinato, heeft de buitenunits die ochtend uitgeschakeld en er het koelmiddel R-22 uitgehaald. Zodra het kantoor leeg was, kon het team de binnenunits verwijderen en vervangen.

De volgende dag hebben installateurs de bestaande buitenunits verwijderd en vervangen door nieuwe VRV-Q-units. Vervolgens werd het systeem in gebruik genomen en vroeg op maandagochtend voor de opening van het kantoor gecontroleerd om onderbrekingen te voorkomen.

VRV-Q is met de nieuwste Daikin-technologieën een toekomstbestendige oplossing die meer energierendement en comfort biedt. Het systeem wordt ook bestuurd door de Intelligent Touch Manager van Daikin, die zorgt voor gecentraliseerde energiecontrole van alle zones en helpt om de bedrijfskosten te verlagen.

Oplossing in een oogopslag

bg-image
 • 215 binnenunits
 • 39 VRV III-Q-buitenunits (vervangende VRV)
 • 35 VAM-units (ventilatie)
 • 4 Intelligent Touch Controllers

Meer info

Onze andere casestudies

 • Providing cooling for the High-Luminosity LHC project at CERN

  Daikin recently supplied 8 water-cooled chiller units to CERN to provide cooling for the High-Luminosity LHC (Large Hadron Collider) project. The High-Luminosity LHC project aims to boost the performance of the LHC to increase the potential for discoveries after 2029. The goal of the project is to increase the integrated luminosity by a factor of 10 beyond the LHC’s design value. That will allow the gathering of a higher quantity of data and observations of rare processes as the increase in luminosity will make the LHC more powerful.
 • UAE Police

  Providing a cooling solution for an office building in the UAE

  Daikin recently supplied four chillers for the Headquarters of the Emirates police force, in the UAE. The chillers will be used to provide cooling through air handling units through the large building and ensure the maximum level of comfort for occupants.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !