Torre Serenissima

Torre Serenissima

Verona, Italië

Installatiefoto Torre Serenissima

Torre Serenissima is een kantoorgebouw van 11 verdiepingen dat dienstdoet als het hoofdkwartier van de Brescia Padova Motorway in Verona. Het had een verouderd VRV-systeem met R-22-koelmiddel, dus was het tijd voor een aanzienlijke upgrade van het systeem. We wilden een vervangend systeem vinden dat gebruik kon maken van de bestaande infrastructuur van het systeem voor een snelle en eenvoudige installatie met minimale verstoringen.

Beter energierendement, op tijd voor maandagochtend

"Voor de vervanging van het 17 jaar oude R-22-koelmiddelsysteem moesten de medewerkers slechts een halve dag werk missen. De verbeterde regeling van het systeem verbeterde het comfort van het gebouw en reduceerde het energieverbruik tot 25%.".

- Maurizio Casarola, vastgoedmanager bij Vitruvius Serenissima SGR

Volledige renovatie, geen verstoringen

Vervangingstechnologie

We hebben ervoor gekozen om Daikin VRV-Q te installeren, of een vervangende VRV, omdat dit assortiment gebruikmaakt van bestaande leidingen en bedrading voor een snelle en eenvoudige upgrade. Het personeel bij Brescia Padova Motorway werkt minder lang op vrijdag. De installateur, Termosanitaria Pasinato, heeft de buitenunits die ochtend uitgeschakeld en er het koelmiddel R-22 uitgehaald. Zodra het kantoor leeg was, kon het team de binnenunits verwijderen en vervangen.

De volgende dag hebben installateurs de bestaande buitenunits verwijderd en vervangen door nieuwe VRV-Q-units. Vervolgens werd het systeem in gebruik genomen en vroeg op maandagochtend voor de opening van het kantoor gecontroleerd om onderbrekingen te voorkomen.

VRV-Q is met de nieuwste Daikin-technologieën een toekomstbestendige oplossing die meer energierendement en comfort biedt. Het systeem wordt ook bestuurd door de Intelligent Touch Manager van Daikin, die zorgt voor gecentraliseerde energiecontrole van alle zones en helpt om de bedrijfskosten te verlagen.

Bewaking

Oplossing in een oogopslag

Ventilatie
  • 215 binnenunits
  • 39 VRV III-Q-buitenunits (vervangende VRV)
  • 35 VAM-units (ventilatie)
  • 4 Intelligent Touch Controllers

Meer info

Onze andere casestudies