Skip to main content

Hotel Santos Porta Fira

Barcelona, Spanje

bg-image

Porta Fira is een uniek wolkenkrabberhotel van 113 meter hoog met 26 verdiepingen. Dit viersterrenhotel valt op in de omgeving van de Fira, een prominente expositieruimte in Barcelona, en heeft in 2010 de Emporis Skyscraper Award gewonnen, voor 300 andere wolkenkrabbers over de hele wereld.

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

Uniek portfolio zorgt voor het ideale klimaat

Voor Porta Fira hebben we een maatwerkoplossing geleverd met een mix van lucht/lucht-warmtepompen en lucht/water-koelaggregaten. In elke hotelkamer hebben we VRV-warmterecuperatieunits geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat gasten het klimaat afzonderlijk kunnen regelen. Het warmterecuperatiesysteem zorgt ook voor de hoogste energierendement door overtollige warmte te onttrekken aan gebieden aan de zuidkant van het gebouw en deze naar de noordkant te verplaatsen. Grote ruimtes, zoals vergaderzalen, het restaurant en de lobby, gebruiken een koelaggregaatsysteem van Daikin om de ruimte koel te houden tijdens warme zomermaanden.

Het hele jaar door comfort gegarandeerd

bg-image

We hebben ons intelligente netwerksysteem opgezet om het airconditioningsysteem van Porta Fira 24/7 te kunnen opvolgen. Dit proactieve systeem is een pluspunt omdat het verder gaat dan regelmatig onderhoud. Het detecteert de kans op problemen om zo mogelijke pannes te voorkomen.

Vanaf het ogenblik dat het systeem van de standaardparameters afwijkt, gebeurt er een evaluatie, indien nodig met directe ondersteuning door een team van ingenieurs en experts. Op deze manier zorgt het hotel voor een ideaal klimaat voor de gasten en verlengt het de levensduur van het systeem.

Oplossing in een oogopslag

bg-image
  • 74 VRV-units met warmtepomp en warmterecuperatie
  • Centrale controller Intelligent Touch Manager
  • 664 plafondinbouwunits
  • 2 luchtgekoelde koelaggregaten

Meer info

Onze andere casestudies

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !