Skip to main content

Arsenaal van Venetië

Venetië, Italië

bg-image

Het Arsenaal van Venetië, ooit het centrum van de Venetiaanse zeemacht, was ooit een maritieme basis die bestond uit Byzantijnse gebouwen die ongeveer 15% van de stad besloegen. Om deze historische gebouwen te behouden, heeft het ministerie van Infrastructuur en Transport - Waterschap Venetië er gloednieuwe kantoren, woningen en culturele instellingen van gemaakt. We wilden de juiste klimaatoplossing leveren om de gebouwen te verwarmen en van warm water te voorzien, zonder de bestaande architectuur en infrastructuur te verstoren.

Vindingrijke en duurzame klimaatregeling

We hebben besloten om gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron die de stad rijk is: water. Hiervoor hebben we een watergekoeld VRV-systeem geïnstalleerd om thermische energie te onttrekken voor de verwarming en warmwatervoorziening van het Arsenaal van Venetië.

Elk gebouw maakt gebruik van een warmtepomp die is aangesloten op een waterleidingsysteem dat meerdere gebouwen in één complex met elkaar verbindt. Door hetzelfde systeem in elk gebouw te installeren, kan overtollige warmte gemakkelijk worden overgedragen van het ene gebouw naar het andere als daar verwarming of warm water nodig is.

Ons watergekoelde VRV-systeem haalde door dit proces gemakkelijk een hoger energierendement. Het diende ook als de perfecte oplossing voor een gevoelig restauratieproject zoals het Arsenaal van Venetië, omdat het onopvallend is en de bestaande architectuur niet verstoord wordt.

Architectuur Arsenaal van Venetië

Het Generatorigebouw

bg-image

Een van de recentere gebouwen in het renovatieproject van het Arsenaal van Venetië was het Generatorigebouw. Het Generatorigebouw, een gebouw uit 1900 met drie verdiepingen, leverde aanvankelijk elektriciteit aan de scheepswerven en dient nu als ruimte voor kantoren, vergaderzalen en archieven.

Het gebouw maakt gebruik van een watergekoeld VRV-systeem om vloerverwarming te leveren voor de receptieruimte op de begane grond, vergaderzalen en kelder, evenals ventilatorconvectoren voor koeling en verwarming op de twee bovenste verdiepingen van de kantoorruimte. In het hele gebouw zijn ook ventilatie-units aanwezig om ervoor te zorgen dat de lucht vers en zuiver is. Een besturingssysteem stelt de bewoners in staat de temperatuur van verschillende zones individueel te regelen en koppelt dit alles terug naar een centraal beheersysteem.

Ons VRV-systeem was de ideale keuze voor dit project omdat het eenvoudig kon worden aangesloten op het watercircuit voor een stabiel en comfortabel klimaat met een hoger energierendement.

Oplossing in een oogopslag

bg-image
 • 1 BACnet-interface voor aansluiting op het gebouwbeheersysteem
 • 1 Intelligent Touch Controller voor centrale besturing
 • 1 ventilatie-unit met warmterecuperatie (VAM)
 • 2 warmwaterhydroboxen voor warm water
 • 20 plafondinbouwunits met middelhoge statische druk en 2 met hoge statische druk
 • 2 vloerinbouwunits
 • 8 watergekoelde VRV-buitenunits met BS-kasten en warmterecuperatie

Meer info

Onze andere casestudies

 • Providing cooling for the High-Luminosity LHC project at CERN

  Daikin recently supplied 8 water-cooled chiller units to CERN to provide cooling for the High-Luminosity LHC (Large Hadron Collider) project. The High-Luminosity LHC project aims to boost the performance of the LHC to increase the potential for discoveries after 2029. The goal of the project is to increase the integrated luminosity by a factor of 10 beyond the LHC’s design value. That will allow the gathering of a higher quantity of data and observations of rare processes as the increase in luminosity will make the LHC more powerful.
 • UAE Police

  Providing a cooling solution for an office building in the UAE

  Daikin recently supplied four chillers for the Headquarters of the Emirates police force, in the UAE. The chillers will be used to provide cooling through air handling units through the large building and ensure the maximum level of comfort for occupants.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  Las Arenas

  When it came to upgrading existing VRV systems to reduce maintenance costs and further improve comfort control, choosing a replacement solution with lower CO2 footprint was top of the agenda.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  VRV 5 decarbonises Lincoln University

  The University of Lincoln is setting new standards in sustainable building management with the installation of a new R32-based VRV5 Heat Recovery heat pump, underlining the university’s commitment to environmental improvement and a significant move towards its net zero targets.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  Supplying a temperature control solution for a railway control system

  Daikin has recently supplied a total solution to maintain temperature in the train switching system control room of a French intercity high-speed rail service.
 • Hotel in Las Arenas, Valencia

  Supplying a complete HVAC system for an office building

  Daikin has recently supplied a complete solution for an office building of a Dutch company in the flower import/export business.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !