Scheoller Allibert

Belfius Basecamp

Het nieuwe oefencentrum van Club Brugge

Knokke, BE

Nieuwe uitvalbasis van Club Brugge wordt neusje van de zalm

In september 2018 vond de eerstesteenlegging van het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge in Knokke plaats. De werken van deze nieuwe uitvalsbasis, het Belfius Basecamp genaamd, zijn inmiddels al goed gevorderd en Club neemt er eerstdaags z’n intrek. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op Daikin.

 

achterkant 1 gebouw.JPG

Als partner van Club Brugge, bouwt Daikin mee aan de nieuwe uitvalsbasis te Knokke. Het indrukwekkende complex langs de Herenweg krijgt steeds meer vorm en gaat binnenkort zijn laatste fase in.

De spelers en staff van Club Brugge zullen er niets tekortkomen en baden in het comfort. Het Belfius Basecamp is voorzien van kleedkamers, een fitnessruimte en een indoor trainingscomplex, maar ook hotelkamers, vergaderzalen, kantoorruimtes, een restaurant en een perszaal. In het complex zullen een honderdtal mensen werken, onder meer de A-kern, beloften, de U18, de coaches en de medische staf.

De nieuwe site moet ‘state of the art’ ademen en uitstralen en daar draagt Daikin met zijn expertise en innovatieve producten graag zijn steentje aan bij!

 

Daikin totaaloplossing voor Belfius Basecamp - een mooi maar ook een uitdagend project.

Er werd geopteerd voor een totaaloplossing voor het binnenklimaat. Het hele complex hiervan voorzien is niet enkel een mooi maar ook een uitdagend project. De verschillende ruimtes, met hun eigen doeleinden hebben elk hun noden op het vlak van het binnenklimaat. In de sporthal en fitness, waar de spelers zullen sporten en uiteraard zweten (want No Sweat, No Glory), zal de luchtvochtigheid hoger zijn dan pakweg in de vergaderzaal. Daar zal het dan weer belangrijker zijn de temperatuur constant te houden en dit rekening houdend met de bezetting van de zaal. Om elke ruimte apart te kunnen bedienen en een optimaal comfort te garanderen, werd het flexibele VRV-systeem voorgesteld.

fitnessruimte.JPG
AHU in camion.JPG

Niet enkel moeten de ruimtes de ideale temperatuur hebben, ook de luchtkwaliteit moet te allen tijde gegarandeerd worden. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale Daikin luchtbehandelingskasten zorgen ervoor dat warme, vochtige en zuurstofarme lucht wordt afgevoerd en koele, zuurstofrijke en droge lucht wordt aangevoerd.

Om het hele gebouw op een efficiënte manier vanaf één centrale interface te regelen, wordt er gebruik gemaakt van het gebouwbeheersysteem van Daikin, de Intelligent Touch Manager. Deze gebruiksvriendelijke interface verzamelt alle klimaatregelingsunits en maakt het mogelijk om de verwarming, koeling, warmwaterproductie, ventilatie van overal en op elk moment te regelen om zo het optimale comfort te bereiken. Daarenboven kan eenvoudig het energieverbruik opgevolgd worden en energieverspilling tegengegaan worden.

Club Brugge slaapt met Daikin VRV

De spelers van blauw-zwart kunnen op beide oren slapen. De hotelkamers en slaapruimtes van het Belfius Basecamp beschikken over alle mogelijke comfort, en dit mede dankzij de innovatieve geïntegreerde klimaatregeling van Daikin.

VRV IV voor een optimaal comfort en laag energieverbruik

Om de slaapkamers uit te rusten met de modernste technieken op het vlak van HVAC-R werd er geopteerd voor de VRV- totaaloplossing voor verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling. Het gepatenteerde VRV-systeem is dé norm in de sector voor complete klimaatregeling. Comfort op maat, intelligente bediening en een hoger energierendement maken van de VRV IV-warmtepomp de 

mock-up kamer 1.JPG
achterkant 5 gebouw met kraan+VRV.JPG

Comfort op maat

De Daikin VRV IV-warmtepomp laat toe om elke ruimte nauwkeurig en afzonderlijk te koelen en te verwarmen, afhankelijk van de verschillende noden en dit via de fluisterstille binnenunits die discreet in het plafond zijn ingebouwd. Deze flexibiliteit is een absolute must voor een gebouw zoals het Belfius Basecamp.

 

Slim energiebeheer

Tegelijkertijd is een volledige controle over het energieverbruik mogelijk. De intelligente controller kan het systeem aanpassen wanneer de kamers en zalen leeg zijn of wanneer de ramen worden geopend, zodat men totale controle houdt over de exploitatiekosten en ecologische impact. Via de i-manager kan men de installatie zeer gemakkelijk vanop afstand bedienen. Met dit slimme energiebeheersysteem kan worden nagegaan of het energieverbruik volgens plan verloop en kan men zeer snel ingrijpen bij eventuele energieverspilling.

 

engelse koer.JPG
FXSQ zicht velden.JPG

Lagere energiekosten

Niet enkel dankzij de nauwkeurige en afzonderlijke besturing van meerdere zones daalt het totale energieverbruik, ook de VRV-IV-warmteterugwinningstechnologie zorgt voor een enorme besparing op de energiekosten. Tot op heden hebben de meeste commerciële gebouwen gescheiden systemen voor koelen, verwarmen en warm water waardoor veel energie wordt verspild. Niet zo in het Belfius Basecamp waar een VRV IV systeem met geïntegreerde warmteterugwinning de warmte van kantoren, serverruimten, etc. hergebruikt voor het verwarmen van andere zones of het maken van warm water.

En zo draagt Daikin bij aan een goede nachtrust zodat de spelers uitgerust en vol energie aan de matchen kunnen starten!

 

Club Brugge en Daikin: een geslaagd partnerschap

detail ventilatiekanalen.JPG

Al jarenlang zijn Club Brugge en Daikin partners. Dat de producten van Daikin een prominente plaats kregen in het Belfius Basecamp is hier een mooi resultaat van.

Net zoals de meeste hedendaagse gebouwen is het Belfius Basecamp uitstekend geïsoleerd en heeft het een prima energierendement door de luchtdichte infrastructuur. Hierdoor kan er echter een tekort aan verse lucht optreden, wat kan leiden tot overtollig vocht, microben en allergenen. Om dit te voorkomen, heeft Daikin verschillende ventilatieoplossingen die op de meest efficiënte manier verse en zuivere lucht aanleveren.

Daikin luchtbehandelingsunits

In zowat heel het gebouw, van het hotel tot de bureaus, zorgen de Daikin luchtbehadelingsunits voor een optimaal binnenklimaat. Via ventilatie wordt er voldoende verse lucht aangebracht. Deze aangevoerde lucht wordt verwarmd of gekoeld tot de gewenste temperatuur voor een maximaal comfort. Om het evenwicht te optimaliseren tussen de vochtigheid binnen en buiten wordt deze lucht ook bevochtigd. Via de zuivering, tenslotte, worden stof, vervuiling, allergenen en geuren uit de lucht verwijderd.

Het eindresultaat is verse en zuivere binnenlucht in de volledige ruimte.

 

AHU engelse koer 2.JPG

Meer info

Andere referenties

Bank Nagelmackers

Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

VDS_GGL.jpg

VDS-Food

VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnenunits en ventilatie-units die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekendstaat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

Schoeller Allibert

Op de industriezone Ravenshout in Beringen nam Schoeller Allibert recent een nieuwe productiehal annex kantoorruimte in gebruik. Bouwheer Blue Oceans XL verhuurt dit opmerkelijke, in beton opgetrokken, gebouw aan de producent van kunststof verpakkingen. Dankzij verschillende oplossingen (SWW-productie, ventilatiesysteem, warmterecuperatie…) uit het Daikin-portfolio op maat te combineren kwam een duurzaam en coherent HVAC-totaalconcept tot stand.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

ACTION

De vestiging in Cloppenburg (Duitsland) is een voorbeeld van het minimalistische design en het ecologische bewustzijn die deze winkels zo aantrekkelijk maken voor shoppers. Daarbij hoort ook een comfortabel binnenklimaat dat zorgt voor een aangename omgeving om te shoppen.

ACTION_store.jpg

ACTION

Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Fresh Warehousing

Fresh Warehousing kiest voor een groene koelinstallatie van Daikin

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.

achterkant 4 gebouw met kraan+VRV.JPG

Belfius Basecamp (Club Brugge)

In september 2018 vond de eerstesteenlegging van het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge in Knokke plaats. De werken van deze nieuwe uitvalsbasis, het Belfius Basecamp genaamd, zijn inmiddels al goed gevorderd en Club neemt er eerstdaags z’n intrek. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op Daikin.

SvD_Lamovida_Daikin_11.jpg

Architecturaal pareltje Immogra

Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw langs de Kortrijksesteenweg in Gent. Hierbij werd groot belang gehecht aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de uitstraling.

18042019-DJI_0050.jpg

Een groots particulier project op toplocatie

Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Het project blink uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Parijs

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Photoshoot Pharmacie Liege_006.png

Comfort en frisse lucht verzekerd in nieuwe apotheek

De groep EPC-Familia bezit meer dan 100 apotheken in België, waaronder de recentelijk geopende vestiging van Ben-Ahin. Deze apotheek streek neer in een oud restaurant op een strategisch punt tussen het centrum van Hoei en de nieuwe industriële zone van de stad. De grootste uitdaging van dit project bestond erin klimaatoplossingen te installeren in een oud gebouw, waar de nodige technische infrastructuur niet voorzien was.

DAIKIN Photos 19-05-20-59.jpg

Nivaxis - The Gate modern zakendoen in alle comfort

Het bedrijvencentrum "The Gate" biedt met zijn all-in werkplekken, vergaderzalen en ontmoetingsruimtes diensten aan aan de industriële en semi-industriële ondernemingen die in het bedrijvenpark te vinden zijn. Centraal bij deze dienstverlening staat het maximale comfort voor de klant. De Daikin luchtbehandelingsoplossing neemt hier een belangrijk deel voor zijn rekening.

Prezzemolo.jpg

Prezzemolo & Vitale – Palermo

De nieuwe Prezzemolo & Vitale-winkel in het historische hart van Palermo is voorzien van een installatie op basis van Daikin Zeas en VRV systemen.