Skip to main content

Stap voor stap naar een duurzame woning

Heb je een ruwbouw gekocht die je op je eigen tempo verder wil afwerken tot een duurzame woning? Geen probleem, dankzij de modulaire technologie van Daikin is dat perfect mogelijk! Ontdek hoe je stapsgewijs een energiezuinig verwarmingssysteem installeert en hoe je zelf kiest wanneer je aanvullende onderdelen plaatst.

De basisinstallatie

Als je een ruwbouw koopt, is het logisch dat je de woning nog niet onmiddellijk kunt betrekken. Maar zodra er een verdieping klaar is, kun je er in principe wel al gaan wonen. Dat nog niet alles afgewerkt is, hoeft geen probleem te zijn. Je kunt om te beginnen bijvoorbeeld kiezen voor een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Op die manier kun je alvast je volledige benedenverdieping verwarmen én koelen, maar kun je ook al sanitair warm water produceren. Kortom: je hebt dan in principe al alles om comfortabel op je benedenverdieping te wonen.

De voordelen in een duurzame woning

Met een lucht-water-warmtepomp zoals de Altherma Integrated ISU kies je een ideaal verwarmings- en koelingssysteem voor een duurzame woning. De pomp haalt het grootste deel van de benodigde energie gewoon uit de buitenlucht, een gratis en onuitputbare bron van energie. Het systeem heeft bovendien een hoog rendement en een lage CO2-uitstoot.

Kies je voor de combinatie met vloerverwarming, dan kun je de installatie bovendien op lage temperatuur laten draaien. De warmte is dan aangenamer en nog goedkoper.

Aanpasbaar en modulair

De verwarmingssystemen van Daikin zijn modulair. Zo kun je in de loop van je bouwproject, op het moment dat jij dat wil, aanvullende energiebronnen aan je systeem toevoegen voor extra rendement. Denk daarbij aan zonnepanelen of aan een verwarmingsketel. Je voegt deze installaties eenvoudigweg toe wanneer je er behoefte aan hebt of wanneer je de nodige tijd en middelen hebt.

Een andere belangrijke troef is de aanpasbaarheid van het systeem. Zo kun je bijvoorbeeld een opslagtank van 500 liter installeren. Als de zonnepanelen op een bepaald moment te veel energie produceren, kan die makkelijk opgeslagen worden om later bijvoorbeeld naar de vloerverwarming te sturen.

Een tweede systeem op de bovenverdieping

In een volgende fase kun je je bovenverdieping van je woning aanpakken, waar een lucht-lucht multisplit warmtepomp de perfecte oplossing is. Op de buitenunit sluit je naar wens meerdere binnenunits aan, desgewenst zelfs verschillende modellen. Nog een voordeel van dit systeem: die binnenunits hoef je niet per se gelijktijdig te installeren.

Je merkt het: Daikin biedt talloze opties voor wie stapsgewijs een duurzame woning wil uitbouwen. Heb je vragen over de verschillende mogelijkheden? Aarzel dan niet om een van onze specialisten te raadplegen.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !