Skip to main content

Hernieuwbare energie:

de mogelijkheden op een rijtje

De normen voor hernieuwbare energie worden almaar strenger. Wie vandaag een huis bouwt of verbouwt, moet minstens een E-peil – dat de energieprestaties van een woning weergeeft – van 60 halen en is verplicht om gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Energie afkomstig uit de lucht, de grond of de zon is milieuvriendelijk en goed voor je portemonnee.

Warmtepompen: groen en doeltreffend

Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur (lucht, grond of water). Het is een zuinige en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen, warm water te produceren en zwembadwater te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen:

Het rendement van warmtepompen ligt erg hoog, waardoor je de investering op relatief korte termijn terugverdient.

Energieboilers met zonne-energie

Om sanitair warm water op een energiezuinige manier te produceren, kun je een energieboiler met zonne-energie laten plaatsen. Bovendien is het mogelijk om je warmwaterketel op zonnepanelen aan te sluiten, waardoor je gebruikmaakt van gratis energie van de zon. Dankzij isolatie van hoge kwaliteit wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt. Ook aan de waterhygiëne wordt aandacht besteed. Op die manier is er geen risico op bezinksel, roest of kalk en krijgt de gevaarlijke legionella-bacterie geen schijn van kans.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen produceer je groene energie om je woning te verwarmen. Bovendien kun je zonnepanelen gebruiken om een warmtepomp aan te drijven. Zo gebruik je minder elektriciteit, wat een positieve impact heeft op je energiefactuur.

Hernieuwbare energie gaat hand in hand met isoleren

Hernieuwbare energie werpt alleen haar vruchten af wanneer je woning voldoende geïsoleerd is. Anders ontsnapt er te veel warmte uit je woning, moet je meer stoken en gaat je energiefactuur alsnog de hoogte in. Zorg ervoor dat je muren en dak voldoende geïsoleerd zijn en let ook op de isolatiewaarde van je buitenschrijnwerk

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !