De keuzegids: welk type warmtepomp past bij jouw project?

De keuzegids:

Welk type warmtepomp past bij jouw project?

Alle warmtepompen werken dan wel volgens hetzelfde principe, maar er zijn toch grote onderlinge verschillen. Dan vraag jij je wellicht af welke duurzame warmtepomp bij jouw project past. Bouw je een nieuwe woning, renoveer je een oud huis of wil je gewoon je verwarmingsketel vervangen? Voor elke toepassing heeft Daikin een specifieke oplossing voorhanden.

Nieuwbouw en energiezuinige woningen

Scenario 1: je hebt bouwplannen. Wie de dag van vandaag een nieuwe woning bouwt, is genoodzaakt rekening te houden met milieuvriendelijkheid. Een duurzame en zuinige verwarmingsinstallatie is dan onmisbaar. Een lagetemperatuur-warmtepomp van het type lucht/water is dan de beste optie, omdat ze verwarming, sanitair water en eventueel ook afkoeling in één installatie combineert. Het systeem is energiezuinig, compact en bijzonder gebruiksvriendelijk.

Daikin biedt twee soorten lucht/water-warmtepompen aan:

●     De Daikin Altherma lage temperatuur is een geïntegreerd systeem dat tot vijf keer efficiënter verwarmt dan een traditionele ketel. Deze lagetemperatuur-warmtepomp haalt vier vijfde van haar energie uit de lucht en slechts één vijfde van het stroomnet.

●     De Daikin Altherma Integrated Solar Unit is het neusje van de zalm in energiebesparend verwarmen. Ze is bovendien voorzien van standaard aansluitingen voor thermische zonnepanelen.

Renovaties en vervangingen van een oude verwarmingsketel

Scenario 2: je wil een betere en zuinigere verwarmingsinstallatie in je huis. Gelukkig bestaan er ook warmtepompen die je probleemloos kunt aansluiten op je bestaande leidingen en radiatoren:

●     De Daikin Altherma hoge temperatuur is perfect geschikt om een oude ketel te vervangen. Deze lucht/water-warmtepomp zorgt voor verwarming en sanitair warm water zonder dat je leidingen of radiatoren hoeft te vervangen.

●     De Daikin Altherma hybride warmtepomp combineert de bekende lucht/water-warmtepomptechnologie met een gascondensatieketel. Ook dit systeem is ideaal ter vervanging van een verouderde installatie. Je radiatoren (tot 80°C), pijpleidingen en schoorsteen kun je ongemoeid laten, en de nieuwe installatie neemt niet meer plaats in dan je oude. Dankzij onze unieke technologie weet deze hybride warmtepomp zelf wanneer welk systeem het meest efficiënt en goedkoop is!

Warmtepompen voor enkele ruimtes

Scenario 3: je wil een warmtepomp waarmee je een enkele ruimte kunt verwarmen. Ook dat kan. Lucht/lucht-warmtepompen zijn kleine en stijlvolle binnenunits die heel geschikt zijn om een kantoor, woonkamer of slaapkamer mee te verwarmen. De voordelen van dit systeem?

●     Je kunt elke unit apart aansturen.

●     Je hebt de keuze uit verschillende modellen voor elke ruimte.

●     Een lucht/lucht-warmtepomp is compact en eenvoudig te installeren.

●     Lucht/lucht-warmtepompen zorgen voor een optimaal rendement.

●     Dit systeem is bijzonder betaalbaar.