Skip to main content

Waarom een luchtreiniger de investering waard is

Ruim de helft van de tijd breng je thuis door. Je slaapt, eet en ontspant er. Je huis is dus de plak waar je energie opdoet om een aangename dag te beleven. Maar hoe gezond is het binnenklimaat in jouw woning? Welke invloed heeft dat op jouw levenskwaliteit? En wat kan je daaraan doen?

Luchtzuivering in huis

In oude huizen is er natuurlijke ventilatie via ramen en deuren. Nieuwe en grondig gerenoveerde huizen verhinderen ventilatie en dat is niet altijd een goede zaak. Slechte luchtkwaliteit veroorzaakt moeheid, doet allergieën ontstaan en verergert bestaande allergieën. Verluchting van je slaap- en leefruimtes is belangrijk om het ergste kwaad te verhelpen, maar lost het probleem niet op.

Een aangenamer leefklimaat

Je ziet ze bij veel mensen staan: lucht- of geurverfrissers. Een lekker geurtje verhoogt het wooncomfort, maar neemt negatieve invloeden niet weg. Schoonmaak- en onderhoudsproducten laten chemische stoffen in de binnenlucht achter. Sommige ruik je, andere dan weer niet. Vergeet ook tabaks-, verkeers- en andere buitenluchtjes niet. 

Ga voor gedoseerde luchtbevochtiging

Ook vocht in huis kan een negatieve invloed hebben. Een te hoge concentratie in badkamer, keuken en slaapkamer is de ideale voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en zelfs huiszwam. Tegelijk is een te droge leefruimte nefast voor je comfort: je krijgt er hoofdpijn van. Voor vochtige ruimtes bestaan er dan weer uitstekende ventilatieoplossingen.

Voor je leefruimtes is een luchtreiniger aangewezen: Een sensor meet de luchtvochtigheid en houdt ze op het ideale niveau.

Compacte spitstechnologie

Een luchtreiniger bestaat uit een aantal filters, die samen elk aspect van de luchtzuivering in je huis regelen. Het toestel zuigt voortdurend lucht aan. De ingebouwde ionisator beïnvloedt de lucht en zorgt samen met andere filters voor een goede vochtbalans en een intense vermindering van stof, allergenen en chemicaliën in je leefruimte. Voor een optimaal resultaat bevestig je hem op een centrale plek in je leefruimte. Het toestel werkt fluisterstil en heeft amper impact op je energierekening. Of toch: zuivere lucht verwarmt efficiënter; je verwarming of airconditioning moet dus minder hard werken.

Combineer slim

Je binnenklimaat pak je het best in één keer aan: optimaliseer zowel je verwarmingsinstallatie als de luchtkwaliteit. Dat kan bij renovatie, maar ook nadien. Er bestaan genoeg mobiele oplossingen. Bespreek met een vakman welke opties je best installeert per ruimte: vaste airconditioning in je slaapkamer is een aanrader, maar ook een luchtkoeler of mobiele airco kan helpen. Voorzie daarnaast luchtreiniging in de ruimtes waar je het meest vertoeft: je woonkamer en je slaapkamer. 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !