Een luchtreiniger kopen? Hiermee moet je rekening houden

Een luchtreiniger kopen?

Hiermee moet je rekening houden

Voelt het niet fijn aan om een wandeling in de natuur te maken en verse, gezonde lucht in te ademen? Gezonde lucht is niet alleen verfrissend, ze is ook heilzaam voor je gezondheid. Daarom kiezen almaar meer mensen ervoor om een luchtreiniger te installeren in hun woning. Een kwalitatieve en betrouwbare luchtreiniger filtert vervuilde lucht, allergenen en bacteriën uit de lucht en laat je gerust ademhalen. Waar moet je zoal op letten wanneer je een luchtreiniger koopt?

Een luchtreiniger kiezen: welke technieken?

Een gezond binnenklimaat, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, is een basisbehoefte. Veel mensen ademen ongezonde lucht binnen en lopen daardoor het risico op gezondheidsproblemen, ook in hun eigen huis. Een luchtreiniger filtert schadelijke partikels uit de lucht. Maar niet alle luchtzuiveraars werken op dezelfde manier.

Sommige luchtreinigers beschikken alleen over een ionisator. Ionisatie is een techniek om ongewenste stoffen, zoals pollen, schimmels en sigarettenrook, onschadelijk te maken.

De meeste luchtreinigers beschikken daarnaast over één of meerdere filters. De verschillende filters houden verschillende partikels tegen alvorens de luchtreiniger de aangezogen lucht opnieuw uitblaast. Sommige filters zijn permanent en moeten regelmatig gereinigd worden, terwijl andere vervangbaar zijn. Enkele soorten filters die veel gebruikt worden in luchtreinigers zijn voorfilters, koolstoffilters en extreem fijnmazige HEPA-filters.

Combinatie voor optimaal effect

Een degelijke luchtfilter die voor een absoluut gezonde binnenlucht zorgt, bestaat uit verschillende technieken en filters. Zo werken de luchtreinigers van Daikin met een gelaagd systeem van zes filters. De zes opeenvolgende filters zuiveren samen de volgende onderdelen uit de binnenlucht: stofdeeltjes, pollen, haren, bacteriën, allergenen, virussen, geurtjes en formaldehyde. Daarna worden er heel snelle elektronen, die bacteriën afbreken en verwijderen, in de lucht verspreid.

Energie-efficiëntie en betrouwbaarheid

Daikin is wereldleider in innovatieve oplossingen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Een Daikin-luchtreiniger is het meest energie-efficiënte product op de markt. De luchtreinigers zijn uitgerust met sensoren en timers, waardoor je luchtreiniger alleen in werking treedt wanneer het nodig is. Bovendien biedt Daikin een betrouwbare dienstverlening.