Dit kan een warmwaterketel doen voor je woning

Dit kan een warmwaterketel doen voor je woning

Water is enorm belangrijk in ons dagelijkse leven. Douchen, baden, onze handen wassen of koken: het is ondenkbaar zonder vlot beschikbaar water op de gepaste temperatuur. Ook de hygiëne van dit water is natuurlijk van groot belang. Een warmwaterketel van uitstekende kwaliteit is daarbij cruciaal.

Halt aan het bezinksel

Het is vaak een oud zeer bij warmwatertanks met een groot volume: bezinksel dat het water verontreinigt. Als je je oude ketel vervangt, sta je vaak verstomd van de hoeveelheid onzuiverheden, vuil en roest die op de bodem ligt. Uiteraard kun je dit missen als kiespijn. Voor je water voor huishoudelijk gebruik wil je namelijk een maximale hygiëne en comfort, zodat je kunt genieten van elke druppel.

Met de hoogwaardige warmwaterketel van ROTEX kun je gelukkig op beide oren slapen. Deze ketel is uitgerust met de meest recente thermische technologie en voldoet aan de strengste eisen op het gebied van waterhygiëne.

Altijd toevoer van warm water mogelijk

De ROTEX-ketel is een combinatie van een warmwatertank met een doorstroomboiler. Er is daarbij een duidelijke scheiding tussen het sanitaire water en het water van de opslagtank, waar de warmte in wordt opgeslagen. Dankzij deze indeling is er altijd een toevoer van warm water mogelijk.

Perfect hygiënisch drinkwater

Bij de ROTEX-warmwaterketel wordt het drinkwater opgeslagen in een warmtewisselaar in roestvrij staal. Bacteriën krijgen dan ook geen enkele kans! In watertanks met grote volumes ontstaan vaak broeihaarden van de levensgevaarlijke legionellabacterie, maar door de indeling van de ROTEX-warmteketel is dit volledig uitgesloten.

Kalk krijgt geen kans

Voor het eerste gebruik wordt de opslagtank van de ROTEX-ketel gevuld met kraantjeswater. Dat dient enkel om de warmte op te slaan, maar zal niet verbruikt worden. Er kan dus enkel kalk in dit water worden afgezet, niet in de leidingen van de warmtewisselaar. Kleinere kalkafzettingen op de binnenwand van de leidingen worden gewoon weggespoeld door de hoge doorstroomsnelheid van het water.

Energiezuinig

De opslagtank en het deksel van de ROTEX-warmwaterketel zijn geïsoleerd met PU-hardschuim, zodat het warmteverlies tot een absoluut minimum beperkt blijft. De gebruikte materialen in de hele warmwaterketel zijn ook volstrekt veilig en heel duurzaam.

Modulair systeem

Last, but not least: de ROTEX-warmwaterketel is zodanig ontworpen dat je hem perfect kunt gebruiken in combinatie met een zonne-installatie. Voor grote volumes kun je ook meerdere boilers modulair aan elkaar koppelen.