Skip to main content

Hoe belangrijk is de luchtkwaliteit in je woning?

We brengen meer en meer tijd door binnenshuis. En aangezien woningen steeds beter geïsoleerd worden, is ventilatie vandaag belangrijker dan ooit. Met de luchtreinigers van Daikin zit je helemaal goed en is de luchtkwaliteit in je woning altijd optimaal. 

Luchtvervuiling binnenshuis

Onderzoek toont aan dat de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen in veel gevallen slechter is dan de luchtkwaliteit buiten. Aangezien we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is een optimale luchtkwaliteit in onze woning geen overbodige luxe. Vervuilde lucht kan namelijk een grote impact op onze gezondheid hebben. Vaak voorkomende klachten zijn misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, irritatie van de ogen, keel en huid, en ademhalingsproblemen.

Chemische en biologische vervuilers

De luchtkwaliteit binnenshuis wordt onder meer beïnvloed door chemische en biologische vervuilers. 

Onder de noemer chemische vervuilers vallen onder meer:

  • pesticiden

  • tabaksrook

  • koolmonoxide

  • asbest

  • vluchtige organische stoffen afkomstig van schoonmaakmiddelen, verf en cosmetica

Biologische vervuilers zijn onder andere:

  • huisstofmijt

  • pollen

  • virussen

  • bacteriën

  • schimmels

Schimmels zijn het gevolg van een hoge vochtigheidsgraad en een slechte ventilatie. Ze kunnen leiden tot ademhalingsproblemen.

Oplossingen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren

Je woning dagelijks ventileren is een zeer efficiënte manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te bevorderen.  Daarnaast heeft ook het gebruik van een luchtreiniger heel wat voordelen.

Ben je op zoek naar een slimme oplossing om de luchtkwaliteit in je woning of thuiswerkkantoor te verbeteren? Of wil je dat je patiënten in je praktijkruimte of wachtkamer kunnen genieten van een optimale binnenluchtkwaliteit? Dan ben je bij Daikin aan het juiste adres.

We bieden een ruim gamma luchtreinigers aan, zowel voor thuisgebruik als voor andere toepassingen. 

Waarom kiezen voor een luchtreiniger?

Een luchtreiniger zuivert de lucht en onttrekt schadelijke stoffen aan de omgeving. Zo worden virussen, allergenen, stof en dergelijke opgevangen door een hoogwaardige, elektrostatische HEPA-filter. De vervuilende stoffen worden vervolgens afgebroken door oxidatie en de gepatenteerde Flash Streamer-technologie. Zo blijft je immuunsysteem gezond en beperk je de symptomen van allergieën en astma.

Bepaalde Daikin-luchtreinigers kunnen de binnenlucht bovendien bevochtigen in het geval van droge lucht.

Ten slotte verwijderen onze luchtreinigers ook onaangename geurtjes.

Optimale luchtkwaliteit: ontdek onze oplossingen

We vinden het belangrijk dat je vrij kunt ademen, waar je ook bent. Daarom streven we naar frissere, comfortabelere en gezondere binnenruimtes. Ontdek dus snel onze oplossingen voor een optimale luchtkwaliteit, zowel voor woningen als voor commerciële ruimtes . Ook als je een eigen zaak hebt, kunt je bij Daikin terecht.

 

Daikin selectietool

De Daikin luchtreinigers zorgen voor een gezuiverde, gezonde en propere lucht.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

08 augustus 2022

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !