Skip to main content

Overkom een winterdip door het extra gezellig te maken in huis

Kom je winterdip te boven

winterdip

De winter is niet de beste periode voor je gemoed. De dagen zijn kort, je krijgt weinig zonlicht en buiten is het ijzig koud. Je voelt je dus al snel futloos en vermoeid waardoor een winterdip nooit veraf is. Hoe je dat neerslachtige gevoel tegengaat? Door het thuis extra gezellig te maken. Ontdek onze tips!

Weg met de winterdip dankzij een warm welkom

In de winter is het vaak bitterkoud buiten. Liefst van al kom je na een lange dag dan ook thuis in een gezellig warm huis. Helaas is dat vaak niet het geval, want je laat de verwarming natuurlijk niet de hele dag opstaan als er niemand thuis is. Tip: investeer in een systeem waarmee je de verwarming van op afstand kunt regelen. Op die manier is je huis al helemaal opgewarmd op het moment dat je thuiskomt!

Decoration time in de woonkamer

Het is niet alleen fijn als je huis warm is, maar ook als het warmte uitstraalt. Hoewel je in de zomer misschien eerder fan bent van een clean interieur, mag het in de winter wel wat meer zijn. Vul je woonkamer met kussens en dekens; zet hier en daar een extra poef of tafeltje neer; steek kaarsjes aan ... Kortom: maak je woonkamer gezellig en uitnodigend met behulp van knusse decoratiestukken.

Ook verlichting is hierbij heel belangrijk. Eén van de belangrijkste oorzaken van een winterdip is namelijk het gebrek aan licht. Uiteraard is daglicht het beste om dat gebrek te compenseren, maar als het al donker is, steek je gewoon extra sfeerverlichting aan. Zo sla je twee vliegen in een klap: licht én gezelligheid!

Me-time in de bad- en slaapkamer

Een gezellige thuis is natuurlijk meer dan enkel een knusse woonkamer. Twee kamers die ook belangrijk zijn voor je algemeen welbehagen, zijn de badkamer en de slaapkamer. Door af en toe wat me-time te nemen in de badkamer, voel je je beter in je vel. Laat dus een warm bad lopen, zorg voor rustgevende muziek, wat kaarsjes, een lekker geurtje en geniet.

Verder is ook een goede nachtrust extra belangrijk in de winter. Door het gebrek aan licht, raakt je slaappatroon namelijk sneller verstoord. Daardoor ben je vermoeider en kun je in een winterdip belanden. Wil je ‘s ochtends fris wakker worden? Zorg dan voor een goed verduisterde kamer die een temperatuur heeft rond de 18 graden.

Goede verluchting is key

Een goed verlucht huis is altijd belangrijk, zowel voor jezelf als voor je huis. In de winter is verluchting extra belangrijk, omdat je dan veel binnen zit. Bovendien ben je tijdens deze tijd van het jaar niet geneigd om de ramen snel open te zetten vanwege de koude. Als je niet voor de nodige verluchting zorgt, zal de lucht in huis na een tijdje te veel vocht, ziektekiemen, CO2 en andere schadelijke stoffen bevatten. Daardoor krijg je al snel last van kwaaltjes zoals hoofdpijn, vermoeidheid, droge huid en hoest. Niet makkelijk om dan uit je winterdip te raken!

Een goede verluchting is trouwens ook cruciaal om muffe geurtjes te vermijden. Door een frisse geur in huis gaat je gemoedstoestand er meteen op vooruit. Steek dus ook geurkaarsen aan of plaats geurstokjes met een winters geurtje. Zo maak je de gezelligheid in huis helemaal compleet!

Over deze blogpost

Geplaatst op:

23 juli 2018

 

Categorie:

Verwarmen

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !