Skip to main content

Je huis koelen met een ventilator of toch kiezen voor een échte oplossing?

 Je huis koelen met een ventilator!
Een goed idee?

Je huis koelen met een ventilator! Een goed idee?

Denk op tijd aan een airco en ontvang nu de Daikin prijslijst !

De zomer is een zalige periode: lange dagen en zwoele temperaturen … Alleen kunnen die temperaturen er al snel voor zorgen dat je huis broeiend heet wordt. Probeer jij je dan steevast te behelpen met een ventilator om toch maar een zuchtje verkoeling in huis te krijgen? Waarom zou je niet gaan voor een meer bevredigende én duurzame oplossing om je woning te koelen? Ontdek er alles over in dit artikel!

Koelen met een warmtepomp in plaats van een ventilator

Wist je dat een warmtepomp naast verwarming ook voor koeling kan zorgen? Door een warmtepomp te installeren heb je dus niet alleen in de winter een optimaal binnenklimaat, maar evengoed in de zomer. Bovendien maakt een warmtepomp gebruik van hernieuwbare energie door de warmte of koelte uit de natuur te halen. Daardoor is een warmtepomp beter voor het milieu én voor je portefeuille dan een ventilator. Daarbij komt nog dat warmtepompen een stille werking hebben, waardoor je geen last van geluid hebt. Alleen maar voordelen dus!

Een warmtepomp kan je huis verkoelen via actieve of passieve koeling. Bij actieve koeling wordt de werking van de warmtepomp gewoon omgedraaid, waardoor de vloeistof die door je verwarmingsinstallatie stroomt niet opgewarmd, maar net gekoeld wordt. Bij passieve koeling, ook natuurlijke koeling genoemd, wordt de koude buitenlucht naar binnen gezogen om zo de warme binnenlucht af te koelen. De lucht/lucht-warmtepomp werkt op de eerste manier. Dit is dus actieve koeling en wordt in de volksmond ook airconditioning genoemd.

Bijna alle warmtepompen kun je gebruiken voor verkoeling. Je kiest dus zelf welke optie het beste bij jouw situatie past. 

Koelen met airconditioning

Als je geen nood hebt aan een nieuwe verwarmingsinstallatie en je dus niet meteen van plan bent om een warmtepomp te installeren, kun je opteren voor airconditioning of, met andere woorden, een lucht/lucht-warmtepomp. 

Je hebt twee soorten airco-installaties: een splitsysteem waarbij een binnenunit aan een buitenunit gekoppeld wordt. Als je meerdere ruimtes wilt verkoelen, ga je beter voor een multisplitsysteem. Daarbij kunnen tot negen binnenunits aan je buitenunit gekoppeld worden, waardoor je dus tot negen ruimtes voorziet van airco. Bij beide soorten installaties kun je kiezen voor wandmodellen die tegen de muur gemonteerd worden, vloermodellen die onder je vloer geplaatst worden of ingebouwde modellen die verwerkt worden in valse plafonds. 

Het voordeel van airconditioning is dat het naast voor verkoeling ook voor een optimaal binnenklimaat zorgt door de lucht te zuiveren en de vochtigheidsgraad in balans te houden. Verder zijn de airco-oplossingen van Daikin voorzien van de Inverter-technologie, waardoor ze erg energiezuinig zijn en toch een optimaal comfort garanderen. Bovendien kun je met een airco-systeem ook verwarmen, waardoor het de ideale oplossing voor de tussenseizoenen is en je je verwarming sneller kunt uitzetten.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

28 juni 2019

 

Categorie:

Airconditioning

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !