Skip to main content

Staycation: neem jij ook vakantie in je eigen buurt?

De coronacrisis heeft de vakantieplannen van heel wat mensen in de war gestuurd. Ook jouw zomer draait misschien nog helemaal anders uit dan je oorspronkelijk had gepland. Maar gelukkig kun je dicht(er) bij huis net zo goed heerlijk genieten en ontspannen. Ontdek de geneugten van een zomerse staycation!

Staycation: nooit van gehoord?

De term ‘staycation’ bestaat al langer dan vandaag, maar duikt dit jaar opvallend vaak op. Logisch, want door de coronacrisis zijn verre reizen nu geen optie meer.

‘Staycation’ is een samentrekking van ‘stay’ en ‘vacation’: een vakantie die je gewoon thuis beleeft, dus. Al hoef je dat niet zo strikt te zien: ook daguitstapjes verdienen zeker een plaats in een geslaagde staycation. Zolang je ’s avonds maar terug in je eigen bed belandt, kun je spreken over een ‘thuisvakantie’.

Naar de kust of citytrippen?

De kust blijft natuurlijk een van de belangrijkste zomerse trekpleisters van ons land. Op de druktebarometer van dekust.be zie je in een oogopslag hoe druk het in de verschillende kuststeden is. Dit dashboard wordt elk kwartier geüpdatet, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Liever een citytrip? Ook dat kan in eigen land! Steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, maar bijvoorbeeld ook Luik verwelkomen je met open armen. Met de trein sta je in een mum van tijd in alle grote steden. Vergeet wel niet om op de tram, trein, bus en in stations je mondmasker op te zetten. 

Ontdek je eigen streek

Geen gelegenheid beter dan een thuisvakantie om je eigen stad of dorp beter te leren kennen! Heb jij alle mooie plekjes al ontdekt? Tijdens een lange wandeling ontdek je gegarandeerd fascinerende gebouwen en prachtige stukjes natuur die je anders zo voorbij liep.

Ons land telt trouwens heel wat mooie fietsroutes: ideaal om ook de wijdere omgeving te leren kennen. En uiteraard kun je af en toe eens stoppen om iets te drinken. De horeca is gelukkig terug open en staat te popelen om je te bedienen.

Doe aan cultuur

Niet zo sportief aangelegd? Dan is een vleugje cultuur misschien wel aan jou besteed. Echte zomerfestivals zijn er dit jaar helaas niet, maar heel wat organisatoren bieden alternatieve formules aan, zoals de Rock Wercher Zomerbar, Gent Jazz 1.5 of de Dranouter Zomersessies.

Ook de cinema’s zijn terug open. En wie graag oog in oog met kunst staat, kan zijn hartje ophalen in de talrijke musea van ons land. Let wel: in de meeste musea moet je tegenwoordig op voorhand een tijdslot reserveren. Op dit moment is een mondmasker er ook verplicht. Raadpleeg dus zeker eerst de nodige websites, vooraleer je op pad trekt.

Geen zin om je te verplaatsen? Ook thuis kun je met volle teugen van cultuur genieten. Wat dacht je van een ontspannend boek, terwijl je een Spotify-playlist met Belgische artiesten beluistert?

Geniet van je gezin

Een staycation hoef je trouwens helemaal niet vol te plannen. Je kunt ook lekker lui de dagen op je af laten komen. Een beetje lummelen, eens naar de bakker gaan en wat met je kinderen spelen in de tuin? Klinkt als een fantastisch plan!

Maak het je thuis comfortabel

Als je besluit om je vakantie thuis door te brengen, maak je het jezelf natuurlijk het liefst zo comfortabel mogelijk. Een goed airco-systeem hoort daar zeker bij! Zo vermijd je dat je op zonnige dagen zit te puffen of dat je ’s nachts de slaap niet kan vatten door de hitte. Tenslotte dient een vakantie om uit te rusten en je batterijen helemaal terug op te laden, toch? Vermijd dus alle stress en maak het je thuis extra makkelijk!

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte aircosysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

27 juli 2020

Categorie:

Algemene informatie

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !