Skip to main content

Hoe moet ik een airco onderhouden?

Als je je airco tijdelijk niet gebruikt, dan is het belangrijk om het systeem te reinigen. Op die manier verhinder je dat schimmels en bacteriën beginnen te woekeren. Ook is het aangewezen om de luchtfilter in de binnenunit regelmatig schoon te maken.

Om de gebruiksveiligheid en een lange levensduur van je installatie te verzekeren, is een jaarlijks onderhoud van de airco zeker aangeraden. Als je systeem meer dan drie kilogram koelmiddel bevat, dan is een jaarlijks onderhoud verplicht. Bij meer dan dertig kilogram moet je je systeem zelfs elke zes maanden laten nakijken en bij meer dan driehonderd kilogram elke drie maanden. 

Voor het onderhoud van je airco-installatie doe je altijd een beroep op een erkend technicus.

Gerelateerde vragen & antwoorden

  • Welke airco-systeem moet ik kiezen?

    Er bestaan heel wat verschillende airconditioningsystemen, elk met hun specifieke eigenschappen. Voor particulieren en in kleine kantoren zijn dit de meest gebruikte systemen: een split-airco, een multisplit-airco en een mobiele airco
  • Kies ik het best een airco met of zonder buitenunit?

    Airco’s zonder buitenunit of mobiele airco’s kunnen handig zijn als je echt geen plaats hebt om een buitenunit te installeren, maar ze hebben ook veel nadelen. Voor een optimaal comfort kies je beter een airco met buitenunit: een splitairco. Afhankelijk van het aantal binnenunits kun je daar één of meerdere kamers mee koelen én verwarmen.
  • Kan ik met een airco ook verwarmen?

    Met Daikin airco-oplossingen kan je ook verwarmen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !