Skip to main content

Het Bluevolution gamma: denken aan de toekomst

Onder de noemer Bluevolution lanceerde Daikin in 2016 een uniek gamma warmtepompen dat uitsluitend werkt op koelmiddel R-32. Dit koelmiddel heeft met zijn GWP (Global Warming Potential) van slechts 675 een veel lagere waarde dan traditionele koelmiddelen, zoals R-410A (GWP van 2.087,5). Het koelmiddel is bovendien erg veilig, betaalbaar en heeft een hoger energierendement. Hierdoor is er minder koelmiddel nodig. Goed voor het milieu dus! Hiermee legt Daikin de lat voor residentiële airconditioning opnieuw een stuk hoger. 

NIEUW op Batibouw: Daikin Altherma 3rd Generation

De Daikin Altherma 3 is de nieuwste versie van de bekende lucht/water warmtepomp die Bluevolution technologie en online bediening combineert voor maximaal comfort. Het systeem levert daarenboven temperaturen tot 65°C en is dus geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij zijn kenmerkende vorstbescherming tot -25°C, is het zelfs tijdens de koudste dagen betrouwbaar.

Topprestaties

Daikin Altherma werd speciaal ontwikkeld voor de Europese markt, afgestemd op de klimaatbehoeftes en seizoenschommelingen, en groeide uit tot één van de meest toonaangevende warmtepompen. Dat komt doordat het merk als één van de eerste hernieuwbare energiebronnen integreert en rekening houdt met een rendementsverhoging en betaalbaar comfort voor de huiseigenaren.

Het verbeterde rendement van Daikin Altherma 3 levert hoogwaardige prestaties en lage werkingskosten. Daikin Altherma 3 kreeg de classificatie A+++ en haalt een verwarmingsrendement van 4,56 SCOP en een warmwaterscore tot 134% ηwh. SCOP staat voor Seasonal Coefficient of Performance, zeg maar het rendement voor een volledig verwarmingsseizoen en ηwh staat voor het rendement van een boiler volgens het Eco Design. Deze warmtepomp haalt het hoogste rendement voor de productie van sanitair warm water op de markt. Het systeem kan grote volumes water tot 230 liter verwarmen en opslaan en heeft een laag warmhoudverlies van slechts 25W. 

Modern design

Ook de buitenkant van de warmtepomp kreeg een facelift. De unit oogt zeer modern met zijn afgelijnde vormen en geïntegreerde touchscreen controller. De voetoppervlakte werd ook sterk verkleind: van 60 op 72 cm naar 60 op 60 cm voor het geïntegreerd model en ook het wandmodel werd verkleind van 890x480x344cm naar 840x440x390cm. De unit past daardoor zelfs in de kleinste ruimtes.

Intelligente bediening van de verwarming

Het gecombineerde effect van de weersafhankelijke instellingen en Daikin Altherma Invertercompressoren maximaliseert het rendement van de nieuwe Daikin Altherma 3 bij elke buitentemperatuur.

Het systeem heeft negen voorgeprogrammeerde instellingen, die ter plaatse kunnen worden aangepast. Via de Daikin Online Controller kunnen de instellingen vanop afstand worden aangepast, zodat het comfort in huis op de individuele voorkeuren van elke gebruiker kan worden afgestemd terwijl het energierendement hoger ligt. Het Daikin Altherma 3-systeem kan volledig geïntegreerd worden met andere domotica-systemen, bv. IFTTT en apps om het rendement en comfort te maximaliseren.

Eenvoudig te installeren

De Daikin Altherma 3 is gebruiksvriendelijk, zowel voor de installateur als voor de gebruiker. De warmtepomp is bij levering gebruiksklaar, getest en gevuld met koelmiddel. Zo gaat de installatie sneller en blijven onderbrekingen tot een minimum beperkt. De configuratie is eenvoudig met de downloadbare configuratiewizard (online beschikbaar via de Daikin Cloudservice). Door de volledig geïntegreerde unit kan al het onderhoud aan de voorkant gebeuren door er het paneel te verwijderen. Alle leidingen zijn vanaf de bovenkant van de unit bereikbaar.

Daikin Altherma 3 in een notendop

  • Modellen van 4, 6 of 8kW: voor verwarming en productie van sanitair warm water
  • Uitstekende energieprestaties, tot het A+++ label
  • Milieubewust koelmiddel R-32
  • Eenvoudig te installeren met klein vloeroppervlakte
  • Intelligente bediening en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid
  • Bediening via smartphone
  • Vernieuwd design
  • Maximaal comfort
  • Fluisterstille werking

Verwante artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !