Skip to main content

Oplossingen voor de vervanging van een bestaand verwarmingssysteem

De keuze van een nieuwe verwarmingsketel is er één voor 15 à 25 jaar en in deze periode zullen de brandstofprijzen ongetwijfeld stijgen. Het spreekt voor zich dat men bij deze beslissing niet over één nacht ijs mag gaan en men best op zoek gaat naar het meest efficiënte verwarmingssysteem, dat aansluit op de behoeften van de woning. 

NIEUW op Batibouw: Daikin condenserende gasketel

Daikin maakt het makkelijker om te kiezen: haar gascondensatiesystemen zijn ontwikkeld en vervaardigd volgens de meest recente verbrandings- en thermische technologieën, eenvoudig te installeren en te onderhouden, en dit met een excellente energie-efficiëntie. Kiezen voor een Daikin condenserende gasketel is kiezen voor het milieu én de portefeuille, aangezien een lager energieverbruik resulteert in lagere verwarmingskosten, een beperkter gebruik van energiebronnen en een verlaging van de CO2-uitstoot. De juiste beslissing!

Wat betekent condensatietechnologie?

De moderne condensatietechnologie zet de gebruikte brandstof om in bruikbare warmte, en dat nagenoeg zonder enig verlies. Concreet gaat dit als volgt in zijn werk: de warme rookgassen van de gascondensatieketels botsen met het instromende koude water voordat ze worden afgevoerd. Tijdens dit proces worden rookgassen gekoeld zodat de stoom die ze bevatten gecondenseerd wordt. De energie die hierbij gegenereerd wordt, wordt gebruikt als verwarmingsenergie. Hierdoor behalen deze ketels een rendement tot 110%. Dankzij het hogere rendement van een nieuwe gascondensatieketel kan men als gezin met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 17.000 kWh, zo’n € 152 op zijn energiefactuur!

Nieuwe installatie zonder breekwerken

Een oude gasketel vervangen door een nieuw toestel is eenvoudiger dan men denkt en kan zonder breekwerken. De Daikin verwarmingsketels kunnen namelijk zonder probleem aangesloten worden op de bestaande leidingen en radiatoren.

Optimalisatie van het energierendement m.b.v. zonne-energie

De condenserende gaswandketels van Daikin hebben een energielabel A en zijn uitgerust met een intelligente controller die automatisch de warmteproductie van de ketel bijstelt om het rendement verder te optimaliseren. Door zonnepanelen toe te voegen, verhoogt met het energierendement en bespaart men extra op de productie van warm water. Door de uiterst hoge efficiëntie van zonnepanelen wordt er op piekmomenten 80% zonne-energie omgezet in bruikbare warmte. De zonnepanelen en de gasketel vullen elkaar zo perfect aan.

Slimme bediening via de Daikin Communication Gateway

Met de applicatie Daikin Communication Gateway kan u op elk moment en vanop afstand via uw smartphone de status en het verbruik van uw gasketel controleren en regelen. 

NIEUW op Batibouw: De Daikin Monobloc Warmtepompboiler: zorgeloos genieten van lekker warm water

De warmtepompboiler is speciaal ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water en staat los van het verwarmingssysteem. Het apparaat haalt warmte uit de lucht in de ruimte waar het staat en gebruikt die warmte vervolgens om het sanitair water op te warmen. Met een warmtepompboiler heb je een energiezuinig toestel in huis, zo bespaart je tot wel 70% op je energiefactuur. De aanschaf van zo’n boiler is dus niet alleen goed voor de bankrekening, maar ook voor het milieu!

De Daikin Monobloc warmtepompboiler is de ideale combinatie van een warmtepomp en een hoogwaardige warmwateropslagtank (van 200l of 260l) die het energierendement verhoogt en voor aanzienlijke besparingen zorgt.

Hoog rendement, laag verbruik

Volgens de Ecodesign-richtlijnen van de EU voldoet de Monobloc warmtepompboiler van Daikin aan het A+-label, de hoogst mogelijke classificatie voor energierendement. Het toestel kan met je intelligente elektriciteitsmeter communiceren en zo automatisch de goedkoopste tijdstippen bepalen om de nodige energie voor de warmwaterbehoeften op te wekken. Maximale besparing en minimale elektriciteitsfactuur. 

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

Het toestel heeft drie bedrijfsmodi: Eco - Auto - Boost, afgestemd op de persoonlijke voorkeuren. In de Eco-modus wordt enkel hernieuwbare energie gebruikt. In de Auto-modus is er ondersteuning van het elektrisch verwarmingselement. Wil je het sanitair warm water pijlsnel verwarmen, dan is er de Boost-modus.

Dankzij zijn opslag tot 260 liter kan het toestel grote volumes water verwarmen en is het geschikt voor zowel kleine als grote huishoudens. Met een geluidsniveau van slechts 36 dB(A) op 2m afstand is de nieuwe Monobloc warmtepompboiler één van de stilste op de markt. Dankzij het compacte design van de unit – een grondoppervlakte van slecht 0.36m² – is de installatie en het onderhoud in alle ruimtes zeer eenvoudig.

Ter vervanging van de elektrische boiler

De warmtepompboiler is een energiezuinig alternatief op de elektrische boiler. Ze verbruiken tot driemaal minder elektriciteit en zijn dus erg voordelig. De vervanging kan ook zeer eenvoudig gebeuren.

Helemaal klaar voor de toekomst

Je wilt een stapje verder gaan voor een nog groenere toekomst? De Daikin Monobloc warmtepompboiler is eenvoudig te combineren met andere hernieuwbare energiebronnen zoals een thermisch zonnesysteem en een fotovoltaïsch systeem.

NIEUW op Batibouw: Multi Hybride

De Multi Hybride combineert een hybride warmtepomp - bestaande uit een lucht/water warmtepomp en een gascondensatieketel – en een multi lucht-luchtsysteem. Bij deze drie, vier of vijf poort lucht/lucht multisplit wordt één poort gebruikt voor de productie van warm water en de centrale verwarming, terwijl de andere poorten verbonden worden aan airco-binnenunits. Dankzij de Multi Hybride is er voortaan slechts één buitenunit nodig voor zowel de koeling, verwarming als de productie van warm water. Van een geïntegreerd systeem gesproken.

Met de hybride warmtepomp is men ook zeker dat men steeds op de economische manier aan het koelen of verwarmen is. De energiebron die gebruikt wordt, wordt namelijk geselecteerd op basis van de energieprijzen, de buitentemperatuur en de interne warmtebehoefte.

Verder is de Multi Hybride gemakkelijk te installeren en te bedienen met een app op de smartphone of tablet.

De nieuwe Daikin gascondensatieketel in een notendop

 • Twee modellen: enkel verwarming (D2CND) of verwarming en productie sanitair warm water (D2TND)
 • Vijf vermogens
 • Energielabel A voor verwarming en sanitair warm water
 • Kan op vloerverwarming en/of radiatoren aangesloten worden
 • Kan op zonnepanelen aangesloten worden
 • Zeer compacte afmetingen
 • Geschikt voor rijk en arm aardgas alsook voor propaan
 • Mooi design die plaatsing in keuken of badkamer toelaat
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening
 • Mogelijkheid voor besturing via smartphone (IOS en Android)

De voordelen van een warmtepompboiler in een notendop

 • Besparing op je energierekening: toestel met A+-label, de hoogst mogelijke classificatie voor energierendement.
 • Gebruiksvriendelijk: compact design, gemakkelijk in gebruik met stille werking. Zo’n boiler voorziet gezinnen tussen twee en zes personen van voldoende warm water. Daarnaast kun je de boiler ook eenvoudig op zonnecollectoren aansluiten.
 • Milieubesparend: minder CO₂-uitstoot en laag elektriciteitsverbruik
 • Lange levensduur met weinig onderhoud.

Verwarte artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !