Skip to main content

Een warmtepomp voor verwarming en ventilatie

Omdat woningen steeds beter geïsoleerd moeten zijn, wordt de kwaliteit van de binnenlucht alsmaar belangrijker. Een ventilatiesysteem installeren dat zorgt voor een goede verluchting binnenshuis is dus zeker geen overbodige luxe. Door een lucht/lucht warmtepomp met ventilatie te combineren, heb je niet alleen een goede verwarmings- en ventilatie-installatie, maar blijven de kosten eveneens beperkt.

Waarom een goede ventilatie belangrijk is

Tegenwoordig worden de bouwreglementen steeds strenger wat betreft de energienormen. Een woning wordt liefst zo energie-efficiënt gebouwd. Dat betekent dat een goede isolatie noodzakelijk is, zodat het warmteverlies tot een minimum beperkt wordt. Dit houdt echter in dat er eveneens weinig lucht naar binnen kan en muffe lucht blijft hangen. Het resultaat is een zuurstofgebrek, een groter risico op allergieën, achterblijvende geurtjes en kans op schimmels. Gelukkig kan je met behulp van een ventilatiesysteem de woning goed verluchten zonder daarmee energie en warmte te verliezen.

Ventilatie en warmtepompen

Door te kiezen voor een lucht/lucht warmtepomp, kan je niet alleen verwarming en verkoeling combineren, maar kan je eveneens zorgen voor ventilatie. Dit is tevens een zeer rendabele totaaloplossing voor de klimatisatie van je woning. Op deze manier hoef je immers geen afzonderlijk ventilatiesysteem te installeren, zodat de installatiekosten beperkt worden. Bovendien wordt de temperatuurregeling en de ventilatie perfect op elkaar afgestemd.

De Ururu Sarara van Daikin

De Ururu Sarara is een split-warmtepomp van Daikin die je woning verwarmt, verkoelt, bevochtigt, ontvochtigt en ventileert. Bovendien wordt de binnenlucht tegelijkertijd gezuiverd. Met behulp van deze warmtepomp wordt frisse, geconditioneerde lucht in de woning geblazen zonder tocht of warmteverlies. Dat komt omdat de binnenkomende lucht reeds op de gewenste temperatuur gebracht wordt, vooraleer het in de kamers geblazen wordt. Dankzij deze warmtepomp geniet je dus steeds van de juiste luchttemperatuur, zowel in de winter als in de zomer, en is de luchtkwaliteit in huis altijd perfect!

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !