Skip to main content

Sanitair warm water van hoge kwaliteit: kies de juiste cv-installatie

Als je je kraan opendraait, wil je dat er snel warm water uit stroomt. Met een warmtepomp en een zonneboiler mag je daarop rekenen. Je installatie brengt het water snel op de gewenste temperatuur, zodat je geen tijd verliest in je keuken of badkamer. Dat is ook ecologisch de beste oplossing!

Hoe hygiënisch is het om warm water lang op te slaan? Vraag na bij je installateur of jouw voorraadvat goed ontworpen is om de hoogste kwaliteit te garanderen!

Hoog rendement dankzij actuele technologie

Als je de installatie van een nieuw verwarmingssysteem overweegt, let je het best niet alleen op aankoopprijs en volume maar ook op rendement en hygiëne. Natuurlijk kies je voor een toestel dat voldoende vermogen heeft om je woning en water op te warmen. Met een warmtepomp en zonneboiler zit je dan goed. Zeker als je nog extra zonnepanelen koppelt aan je cv-installatie. Ook de waterveiligheid is bij deze apparaten maximaal.

Waarom hygiëne van je sanitair warm water belangrijk is

In een reservoir waarin water lange tijd stilstaat, riskeer je roestvorming, kalkaanslag en legionella-bacteriën. Die laatste ontwikkelen zich het best in stilstaand water met een temperatuur tussen 25°C en 50°C. De legionella-bacterie kan bij opname in het lichaam leiden tot een stevige longontsteking. Roest en kalk zorgen voor verkleuring van je water, hebben invloed op de smaak en zijn niet geschikt om in grote hoeveelheden op te nemen.

De goed ontwikkelde zonneboiler

Om dit soort problemen te vermijden, kies je voor een zonneboiler met leidingen waarin het water voortdurend circuleert. Dat is veiliger dan een groot voorraadvat waarin het water stilstaat. Bovendien moet het water je boiler verlaten bij een temperatuur van 60°C. Die warmte kan de legionella-bacterie niet aan.

Kies daarom voor een moderne zonneboiler. Die is gekoppeld aan zonnepanelen voor de productie van warm water en zorgt voor veilige opslag ervan. Je krijgt er zelfs nog premies voor.

Kies voor een totaalaanpak

Om je waterinstallatie zuiver te houden, laat je het best jaarlijks een onderhoud door je specialist uitvoeren. In bepaalde regio's installeer je beter een waterontharder. Die houdt kalk uit je sanitaire leidingen. Combineer je zonneboiler met een warmtepomp; die benut dezelfde lage temperatuur om aan je warmwaterbehoefte te voldoen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !