Skip to main content

Verkoeling in je huis tijdens de zomer? Zo geregeld met klimaatregeling

Bij warm weer, denk Daikin airco!

Je huis koelen met een ventilator! Een goed idee?

Ontvang nu de Daikin prijslijst !

Net zoals je het tijdens de winter graag lekker warm hebt in huis, ga je in de zomer op zoek naar verkoeling in je woning. Alleen is dat niet altijd zo eenvoudig: als de zon hard schijnt en het een aantal dagen na elkaar broeierig warm is, kan de temperatuur in huis al snel hoog oplopen. Hoe je daar een antwoord op kunt bieden? Met klimaatregeling! In dit artikel ontdek je er alles over.

Wat is klimaatregeling?

Zoals de naam al aangeeft, heeft klimaatregeling betrekking op de regeling van het klimaat in je huis. Daarbij draait het niet enkel om de temperatuur – zowel verkoelen als verwarmen – maar ook om de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid. Onder klimaatregeling vallen naast airconditioning dan ook vaak verwarming, warm water en luchtzuivering. Over het algemeen zorgt een goede klimaatregeling voor comfort in huis, omdat je er steeds het ideale binnenklimaat mee kunt regelen.

Het ideale klimaat

Het ideale klimaat in huis is natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon, maar over het algemeen bestaat het uit de ideale balans tussen de optimale temperatuur, luchtvochtigheidsgraad en luchtkwaliteit. Daarbij ligt de ideale temperatuur tussen de 20°C en 24°C. Zeker in de zomer is het belangrijk dat je de temperatuur niet te laag instelt, anders is het verschil tussen het aantal graden binnen en buiten veel te groot.

Het spreekt voor zich dat een te vochtig klimaat niet gezond is, omdat het schimmelvorming in de hand werkt en bovendien leidt tot irritaties van je slijmvliezen. Luchtkwaliteit hangt dan weer samen met de hoeveelheid frisse lucht die je in huis hebt. Als de lucht niet voldoende ververst wordt, krijg je al snel last van hoofdpijn of vermoeidheid en worden bacteriën sneller overgedragen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Aangezien klimaatregeling meer is dan enkel het instellen van de temperatuur, zijn er verschillende mogelijkheden. Ga je voor een totaalconcept waarin alles inbegrepen is: van centrale verwarming en airconditioning over warm water en luchtzuivering? Of vul je je bestaande verwarmingssysteem aan met een of meerdere van bovenstaande opties? Je kunt zelf kiezen hoever je hierin gaat en waar je nood aan hebt. 

Om voor verkoeling te zorgen, is vooral airconditioning van belang. Ook op dit vlak heb je tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een splitsysteem waarbij je één ruimte koelt of een multisplitsysteem waarbij je tot negen ruimtes kunt koelen. Verder kun je opteren voor een wandmodel, een vloermodel of een plafondinbouwmodel, afhankelijk van je voorkeuren. Je leest het al: op vlak van klimaatregeling is er voor ieder wat wils!

 

Over deze blogpost

Geplaatst op:

5 juli 2019

 

Categorie:

Airconditioning

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !