Skip to main content

Het antwoord hierop is volmondig ‘ja!’ Een warmtepomp gebruikt immers duurzame energie uit een onuitputtelijke bron. Afhankelijk van het type warmtebron is dit de lucht, het grondwater of de aardbodem. Die energie wordt omgezet in warmte en vervolgens gebruikt om je woning en/of je sanitair water te verwarmen. 

Let wel: een warmtepomp werkt zelf op elektriciteit. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een warmtepomp met een zo hoog mogelijk rendement. Dat is de warmte die de warmtepomp opwekt, verminderd met de energie (elektriciteit) die nodig is om het systeem te laten functioneren. 

Onze tip: als je jouw warmtepomp combineert met zonnepanelen, dan kun je een deel van de benodigde elektriciteit zelf opwekken en zo het rendement en de duurzaamheid van je installatie nog sterk verbeteren.

Gerelateerde vragen & antwoorden

  • Welke warmtepomp kiezen ?

    Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie, hangt af van verschillende factoren. Wij maakten een overzicht van alles waarop je moet letten als je een warmtepomp kiest.
  • Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

    Het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp hangt vooral af van het vermogen van de compressor, externe factoren mee, zoals je warmtebehoefte.
  • Hoe werkt een warmtepomp?

    De meeste warmtepompen werken op basis van de compressietechniek. Dat betekent dat de warmte uit de natuur gehaald wordt via een koelvloeistof die de warmte transporteert.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !