Skip to main content

Groene warmte dankzij warmtepomp verwarming!

Groene warmte staat voor warmte opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen of uit de grond/omgeving. Deze duurzame warmtewinning heeft niet alleen een positief effect op het milieu, ook voor je portemonnee is er goed nieuws. Door te investeren in groene warmte zal je factuur namelijk gevoelig dalen. Het klinkt als muziek in de oren, maar wat is nu de meest efficiënte manier om de warmte in je woning groen te maken? Eén antwoord: verwarming via een warmtepomp!

Groene warmte via een warmtepomp: zo werkt het

Of het nu zomer is of winter, er schuilt altijd behoorlijk wat warmte in de lucht, de grond of het water. Met een warmtepomp haal je die warmte uit de omgeving en breng je ze op voldoende hoge temperatuur voor allerlei huishoudelijk toepassingen. Doordat je gebruikmaakt van het gratis warmtepotentieel uit je directe omgeving, ben je niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van stookolie en gas.  De warmte die via de warmtepomp vrijkomt, kan worden gebruikt voor de centrale verwarming en de productie van warm water. Deze duurzame energie is 100% veilig en werkt het hele jaar door, zelfs bij vriestemperaturen.

Minder CO2-uitstoot

Hoewel een warmtepomp energie uit de omgeving haalt, heeft de ingebouwde compressor wel elektriciteit nodig om te functioneren. De warmtepomp stoot dus nog CO2 uit, maar de uitstoot ligt een stuk lager dan die van een stookolieketel (50% minder), een gasketel (40% minder) en een condensatieketel (30% minder). Wil je de warmte nog groener? Kies dan voor groene elektriciteit.

Warmtepomp op maat: groene efficiëntie

Om je woning zo veel mogelijk van groen warmte te kunnen voorzien, moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo speelt de soort warmtepomp die je koopt een bepalende rol. Welk type het meest geschikt is voor je woning, hangt onder meer af van de grootte van je grondoppervlakte, de aanwezigheid van een ondergrondse waterlaag, het vereiste vermogen, enzovoort. Al deze criteria samen bepalen wat de meest rendabele en milieuvriendelijke warmtepomp voor jouw woning is.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !