Skip to main content

Guur herfstweer? Niet in jouw woning!

Genieten, is de boodschap!

Guur herfstweer?

Ontvang het Daikin magazine

Na de zomer komt onvermijdelijk … de herfst. Een mooie tijd, zo vinden heel wat natuurliefhebbers, al wordt het weer wel meteen een stuk guurder. Waait en regent het buiten van jewelste? Dan zit je maar beter lekker knus binnen. Met een verwarmingsinstallatie die je het nodige comfort biedt, merk je helemaal niets van het barre herfstweer.

Rillen én genieten bij herfstweer

De astronomische herfst begint met de herfstequinox rond 23 september, maar vaak wordt het weer bij het begin van de maand al erg regenachtig. En dan spreken we nog niet over de snijdende wind die dit seizoen zo kenmerkt. Gelukkig valt er ook heel wat te genieten, van de mooie herfstkleuren, de vallende bladeren, paddenstoelen, pompoenen en herfstfruit zoals appels, peren en pruimen. En wat is er heerlijker dan na een flinke herfstwandeling in je knusse huis op te warmen bij een kop warme chocolademelk?

Kiezen voor comfort én duurzaamheid

Bij herfstweer wil je bovenal een verwarmingsinstallatie die je het nodige comfort biedt: een aangename temperatuur op elk moment van de dag én een groot gebruiksgemak. Daarnaast mag je natuurlijk het ecologische aspect niet uit het oog verliezen. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen ontstaat er namelijk koolstofdioxide (CO2), wat bijdraagt aan het broeikaseffect en zo de opwarming van de Aarde in de hand werkt. Bovendien hebben traditionele verbrandingsketels op stookolie of aardgas zelden een optimaal rendement. Slecht nieuws? Helemaal niet: er bestaan tal van duurzame alternatieven die helemaal klaar zijn voor de toekomst en die je niet alleen in de herfst, maar in élk jaargetijde een hoog comfort bieden.

Je bestaande verwarmingsinstallatie vervangen

Tegen 2021 wil de Vlaamse regering de verkoop en het gebruik van gas- en stookolieketels afbouwen. Als je vandaag nog een oude ketel hebt, is het dan ook verstandig om daar nu al op te anticiperen door je installatie te vervangen door een eigentijdser systeem.

Kies je voor een warmtepomp, dan zit je meteen helemaal goed. Een warmtepomp is namelijk een systeem dat gebruikmaakt van de gratis warmte-energie uit natuurlijke bronnen zoals de lucht, het water of de aardbodem. Werkt zo’n systeem dan wel bij koud herfstweer, vraag je je misschien af? Maak je geen zorgen: zelf bij een vriestemperatuur van -20°C kan een warmtepomp nog voldoende energie uit de omgeving halen om je woning te verwarmen.

Een verwarmingsinstallatie kiezen bij nieuwbouw

Sta je aan het begin van een nieuwbouwproject? Dan is voluit voor duurzaamheid gaan een must gezien de strenge energienormen voor nieuwbouw. Verder kun je alle kanten op met jouw verwarmingssysteem. Kies je voor klassieke radiatoren of vloerverwarming? Beide hebben hun voor- en nadelen. Feit is dat je met een warmtepomp – zij het lucht-water, lucht-lucht, grond-water of water-water – gewapend bent om binnen te genieten, terwijl buiten het gure herfstweer verder woedt.

Wil je graag meer informatie over welk verwarmingssysteem het best geschikt is voor jouw situatie? Neem gerust contact op met onze expert.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

10 oktober 2019

 

Categorie:

Verwarmen

Airconditioning

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !