
Om je woning te verwarmen, zijn de mogelijkheden bekend. Aardgas, warmtepomp, zonneboiler, stookolie, ... Je kiest zelf welk verwarmingssysteem het beste bij jouw huis en jouw specifieke woonbehoeften past. Maar hoe zit het wanneer je als bedrijfsleider je kantoor, winkel, restaurant of opslagruimte wil verwarmen? Welke verschillende verwarmingssystemen zijn er zoal, en wat zijn hun voor- en nadelen? Wij lichten er alvast drie voor je uit.
Verwarmingssysteem voor je winkel
Baat je een kledingwinkel, buurtsupermarkt of een andere kleine handelszaak uit? Dan heb je ongetwijfeld al stilgestaaan bij de vraag hoe je die ruimte het meest efficiënt en energiezuinig kunt verwarmen. En dat niet alleen: ook ventilatie en koeling zijn van belang voor het comfort van je klanten. Gelukkig bestaan er verwarmingssystemen die deze drie functies combineren. Sky Air bijvoorbeeld verkoelt, verwarmt en ventileert kleine tot middelgrote ruimtes. Zo ben je verzekerd van een optimaal rendement in alle seizoenen. In de winter is het in jouw winkel of restaurant altijd lekker warm en in de zomer heerlijk koel
Groter kantoorgebouw
In een kantoorgebouw of kleinschalig winkelcomplex met meerdere verdiepingen heb je dan weer een verwarmingssysteem nodig dat flexibel is en individueel aanpasbaar aan verschillende ruimtes. Een bureau waar meerdere werknemers acht uur per dag aan hun computer werken, moet je immers op een andere manier verwarmen dan de kantine die vooral rond het middaguur boordevol werknemers zit.
Hier komt het VRV-systeem van Daikin van pas. Een totaaloplossing voor verwarming, koeling, ventilatie, sanitair warm water, luchtgordijnen en centrale besturing, die bovendien modulair en dus op maat van de verschillende ruimtes in het gebouw geïnstalleerd kan worden
Rooftop-verwarmingssystemen
Wie op zoek is naar een doeltreffend en zuinig verwarmingssysteem voor een kantoorgebouw of winkelcomplex, moet zeker de kant-en-klare units van Daikin Rooftops eens overwegen. Ze worden naast het gebouw, of op het dak geïnstalleerd en vergen geen extra leidingwerk. Bovendien gebruiken ze de buitenlucht als natuurlijke koelbron, wanneer de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur. Een duurzame verwarmingsoplossing dus – niet onbelangrijk in deze ecobewuste tijden, waarin elke besparing op energie (én op je energiefactuur) meegenomen is.