Skip to main content

Een warmtepomp op lage temperatuur: ideaal voor nieuwbouw!

Ga je binnenkort bouwen? Dan stonden de voorbije maanden voor jou waarschijnlijk volledig in teken van dromen, plannen en zoeken. Het enorme aanbod aan materialen en opties maakt van knopen doorhakken dan ook geen gemakkelijke opdracht. Wil je je toekomstige huis verwarmen met een warmtepomp? Dan raden onze experten bij Daikin je aan te kiezen voor een warmtepomp op lage temperatuur. Voor nieuwe, goed geïsoleerde woningen of grote renovaties is dit een duurzame investering die je zeker in overweging wilt nemen. We tonen je graag de weg naar deze innovatieve en energiezuinige manier van verwarmen. 

Een lagetemperatuurwarmtepomp, wat is dat?

Weet je al het een en ander over warmtepompen? Dan ben je goed op weg. Zowel warmtepompen op hoge temperatuur als op lage temperatuur onttrekken warmte-energie uit de omgeving die ze daarna doorgeven aan het water in het verwarmingscircuit van je huis. Maar wat maakt een warmtepomp op lage temperatuur nu juist zo verschillend? Wel, de naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Deze warmtepomp produceert verwarmingswater met een temperatuur tussen de 35°C en 45°C. Die temperatuur ligt heel wat lager dan bij een hogetemperatuurwarmtepomp. Maar dat levert je geen nadelen op. In tegendeel, het zorgt voor heel wat handige en duurzame voordelen.

Dé warmtepomp voor nieuwbouw

Omdat je bij nieuwbouw van nul begint, stuit je minder vaak op onvoorziene problemen zoals bij renovaties en heb je daarnaast ook een enorme keuzevrijheid. Je kunt hier optimaal gebruik van maken door meteen voor de beste optie te kiezen. Een lagetemperatuurwarmtepomp is een slimme investering in de toekomst. Dit type warmtepomp verbruikt namelijk veel minder energie dan de andere modellen op de markt en dat voel je zeker op je maandelijkse elektriciteitsrekening. Daarnaast is een lagetemperatuurwarmtepomp makkelijk te combineren met warmteafgiftesystemen zoals vloerverwarming of radiatoren. Die combinatie staat garant voor een optimaal thermisch comfort. Je geniet van een aangename, gelijkmatige warmte in de hele woning. 

Ook voor sanitair warm water

Met een lagetemperatuurwarmtepomp kun je je woning op een efficiënte manier verwarmen, maar daar stopt het niet. Je kunt met zo’n warmtepomp ook je sanitair water verwarmen. Met een temperatuur van 45 °C is het water perfect bruikbaar in zowel de badkamer als de keuken. Hoe werkt dat juist, vraag je je misschien af? Wel, de warmtepomp wordt gekoppeld aan een opslagvat dat het geproduceerde warme water opslaat voor later gebruik. Dit systeem is bijzonder duurzaam: het werkt voor 75% op hernieuwbare energie afkomstig uit de buitenlucht of aardbodem en slechts voor 25% op elektriciteit. Dat is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je elektriciteitsverbruik en portefeuille. Wil je in je nieuwbouw maximaal voor hernieuwbare energie gaan? Dan kun je natuurlijk ook nog denken aan de installatie van zonnepanelen op het dak van je toekomstige woning.

Wil je meer te weten komen over de lage temperatuur warmtepompen van Daikin? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij je keuze. Samen vinden we de ideale warmtepomp voor jouw nieuwbouwproject.

Ontvang ons verwarmingsmagazine en maak de juiste keuze.

Ontvang ons verwarmingsmagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte verwarmingssysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

2 december 2020

 

Categorie:

Verwarming

Nieuwbouw

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !