Warmtepomp te koop! Welke warmtepomp installateur kiezen?

Warmtepomp te koop!

Welke warmtepomp installateur kiezen?

Een warmtepomp te koop zien staan? Dan zijn er weinig redenen om nog te twijfelen. Warmtepompen vormen met hun bijzonder laag energieverbruik een uitstekend alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie op stookolie of op gas. Om optimaal van je warmtepomp te kunnen profiteren, is een correcte installatie cruciaal. Lees hier waarom je maar beter in zee gaat met een professionele warmtepomp installateur.

Warmtepomp te koop: installatie van een warmtepomp

Bij de installatie van een warmtepomp zijn er verschillende zaken die je in je achterhoofd moet houden: het type woning, de warmtebehoefte voor de verwarming, de warmwaterproductie,… Daarnaast vergt elk type warmtepomp een ander soort installatie. Kies je voor een lucht-water warmtepomp, lucht-lucht warmtepomp, grond-water warmtepomp of een water-water warmtepomp? Het heeft niet alleen een invloed op installatie van de warmtepomp zelf maar ook op het kostenplaatje. Voor de aankoop en installatie van je warmtepomp ga je dus maar beter niet over één nacht ijs. Een professionele warmtepomp installateur in de arm nemen bespaart je alvast heel wat werk en kopzorgen.

Warmtepomp te koop: de troeven van een warmtepomp installateur

Een beroep doen op een warmtepomp installateur, dat is kiezen voor zekerheid. Een warmtepomp installateur zal je warmtebehoefte nauwkeurig analyseren. Op die manier kan je de juiste dimensionering voor je warmtepomp kiezen en zal je warmtepomp maximaal renderen. Het is namelijk erg belangrijk om een warmtepomp te kopen met het juiste vermogen. Op die manier geeft de warmtepomp exact de juiste warmte af.

Warmtepomp te koop: kies voor kwaliteit

Warmtepomp te koop zien staan? Wie in zee gaat met een professionele installateur, kiest voor kwaliteit. Zodra de warmtepomp geïnstalleerd is, zal de warmtepomp installateur altijd een kwaliteitscontrole uitvoeren. Vervolgens wordt de warmtepomp tot in de puntjes afgesteld. Na de installatie is de warmtepomp zo goed als onderhoudsvrij.

De installatie van een warmtepomp hoeft helemaal niet duur te zijn. Je krijgt bovendien een deel van je investering terugbetaald  dankzij steunmaatregelen van verschillende instanties. Ga na welke subsidies jij krijgt van je netbeheerder, de fiscus, de Vlaamse overheid en je gemeente!