Skip to main content

Een warmtepomp voor sanitair warm water

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de natuur en met die warmte kan je je woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen. Maar een warmtepomp biedt echter meer dan alleen efficiënte verwarming: het is een totaaloplossing voor verwarming én sanitair warm water.

Warmtepompen en sanitair warm water

Een warmtepomp benut warmte uit de natuur die afkomstig is uit de grond, water of lucht. Die warmte kan gebruikt worden voor de centrale verwarming, maar eveneens voor de productie van warm water. Daarvoor heb je een warmtepomp nodig die voorzien is van een geïntegreerde warmwaterboiler of een zonneboiler.

Waarom een warmtepomp voor sanitair warm water?

Een warmtepomp is uiterst geschikt voor de voorziening van sanitair warm water, omdat het afnamepatroon van de warmte gelijkmatiger is als voor ruimteverwarming. Meestal zal je immers elke dag rond dezelfde periode sanitair warm water gebruiken.

Daikin warmtepomp boiler

De warmtepompboiler onttrekt bij voorkeur warmte aan de binnenlucht van de woning als warmtebron om het water te verwarmen. De warme lucht wordt geleverd door het ventilatiesysteem (afgevoerde binnenlucht) van de woning, of wordt onttrokken uit de ruimte waar de boiler staat. Met deze warmte wordt het water verwarmd en dat verwarmde water wordt opgeslagen in de warmwatertank van de warmtepomp. De temperatuur overschrijdt regelmatig 65°C, zodat het niet nodig is om extra weerstanden in te bouwen om bacteriën tegen te gaan. Deze warmwatertank kan boven op de warmtepomp geplaatst worden om zo plaats te besparen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !